Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GonoszMenyét

    friss újonc

    Üdv mindenkinek,
    Egy Acer Aspire VX laptopról váltanék asztali gépre, így nem sok minden jöhet szóba az egeremen kívül amit felhasználhatnék. Ennek ellenére csak pár dologban szeretném kérni a segítségeteket.

    Az összeget, monitort és ssd/hdd-t NEM számítva olyan 240 ezer Ft környékén határoztam meg, de mondjuk 260-270-ig még elmehetek szívfájdalom nélkül.

    Csak játékra kell, legfőképpen Kerbal Space Programmal kívánom izzasztani. Továbbá Fallout 4, és az új Hitman.

    Ebben a konfigban gondolkodtam eddig:
    CPU: Ryzen 5 2600x + Wraith Max, vagy egyéb Top-down ill. torony hűtő
    MB: Asus Tuf B450M Plus Gaming
    VGA: MSI GTX1660 Ti VENTUS XS OC
    RAM: 2*8 GB Kingston Hyper X Predator 3,2GHz (az alaphoz passzol a QVL szerint)
    PSU: 450, de akár 550W Bitfenix Formula Gold
    SSD/HDD: ez már tisztázott kérdés

    Ház...a megfelelő topicot bújva, illetve az összefoglaló alapján: Fractal Focus G mini, vagy Corsair 200R, esetleg Cooler Master N200. Nekem személyes favoritom lett a leírások alapján a Corsair, mert van 2 oldalsó ventilátornak hely. No meg a porszűrők. Nem zavar ha hallom a ventilátorokat, hisz laptopról váltok. :D

    Na már most, első kérdés: Ryzen 5 2600x - én őrá gondoltam csak a KSP miatt. Lehet egy 1600x-el is jól járnék, de bízok benne akad itt tapasztalt ember ebben a kérdésben. Megengedhetem magamnak, de szívesen faragnék a költségekből, ha lehet. Érdemes?
    Az alaplap választás miatt lehet kapok hideget-meleget, esetleg valami jobb/megbízhatóbb?
    Fogalmatanul állok a kérdéshez, hogy bár tuningolni nem akarok, érdemes-e figyelmet fordítanom a VRM hűtésére egy top-down hűtővel, vagy csak azt érem el,hogy a végén csak kavarogni fog bent a levegő?.....
    A ThermalTake Core V1 ház egy mITX-es alaplappal ELVILEG jó, a VGA csak 204mm hosszú 255-ig van hely, de az, hogy másképp áll, mint egy hagyományos házban nem tudom jó lesz-e "neki" vagy sem. Javasoljátok, hogy ezt felejtsem el?
    Amit lehetett túlbonyolítottam, de köszi előre is a segítséget. :) :)

Új hozzászólás Aktív témák