Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Solymi81

    aktív tag

    Ahogy ígértem írok pár sort a Thunderobot K70-ről, összehasonlítva a jelenlegi Corsair Strafe billentyűzetemmel.

    A kialakítását minimalista stílus jellemzi, semmi csicsa vagy különleges formavilág, szimpla fém téglalap az egész, de nagyon jól néz ki.
    A keycapek minősége nekem ugyannak tűnik mint ami a Corsairen van, a feliratok olvashatóak, habár inkább szürkés színűek mint fehérek, ez nem megfelelő fényviszonyok között zavaróvá, picit olvashatatlanná teszi őket, ajánlott minimális világítás használata nap közben is, már annak aki nézi is a billentyűket.

    A TTC Red kapcsoló és a Cherry MX Red kapcsolók közül a TTC lenyomásához egy kicsit nagyobb erő szükségeltetik. Mivel alapvetően munkához vettem, így ez egy fontos szempont volt számomra, így most tesztelgetem, hogy mennyire kellemes használni a Cherryvel összevetve, de azt már most látom, hogy egyértelműen a Cherry a jobb ilyen téren, a kérdés az volt, hogy mennyivel.
    Egyébként maguk a billentyűk egyáltalán nem hangosak, inkább olyan puha hangot adnak ki a Corsairrel ellentétben, ezen meglepődtem, lehetséges, hogy a fém háznak köszönhető?

    Magasságát nézve 2mm az eltérés, a Corsair 3cm-ről indul és 4cm-ig emelkedik, a TR K70 pedig 3,2-ről 4,2-ig alaphelyzetben. Nyitott lábnál ~3,4 cm - 4,8 a Corsairnél 3,7cm - 5,3 cm.
    Készítettem összehasonlító fényképeket, de nem lettek jók, lehet majd lesznek újak.
    Számomra ez az eltérés egyáltalán nem volt zavaró.

    Világítás terén nem nyújt semmi extrát egyszerű piros szín, az iránygombok és a Windows gomb viszont kék színű, ez egyáltalán nem zavaró. Van az alap világítás meg a lélegző mód, fényerő állítható.
    Tipikusan itt is csak a gombok felső részén látszik a megvilágítás, így a számok kicsit halványabbak
    A Corsair ezt úgy oldotta meg, hogy felülre tette a számokat és alulra a spec karaktereket.

    Kábele normál és szövetelt, könnyen rendezhető, USB port és külön médiavezérlő gombok nincsenek rajta.

    Korábban már említette, hogy előfordult az, hogy a billentyűzet pengő hangot adott ki, mintha berezonálna a használatkor. Nos ez nyitott állapotban jelenleg is fenn áll, nem tudom másnál mi a helyzet ezzel, csukott állapotban ez nem annyira észrevehető vagy egyáltalán nem jelentkezik.
    Előfordulhat, hogy az én gépelési technikám túl erős neki.

    Van még egy olyan funkció benne, hogy a WASD és iránybillentyűk felcserélhetőek, nem tudom ez miért jó, de van.

    Összeségében nézve akciósan 8500 Ft-ért teljesen jó vétel volt viszont eredeti áron, szállítással 22.000 Ft-ért nem biztos, hogy ajánlanám.
    Abból a pénzből már lehet "minőségibb", "nevesebb" használtat keresni itthon vagy külföldön vagy akár újat is akciósan még ha egy picit ki is kell pótolni.

    Formában, méretben, betűtípusban hasonlót Cherry kapcsolókkal a HyperX Alloy FPS-t találtam, az meg elég Corsair Vengeance K70 koppintásnak tűnik. Ha egyszer sok pénzem lesz, beszerzek egy olyat :)

Új hozzászólás Aktív témák