Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz matec7 #55852 üzenetére

    Azt azért vedd figyelembe, hogy a 60% és a TKL nagyon más világ. Még a 65% is (Ducky One 2 SF például) is közelebb áll a TKL-hez használat stílusát tekintve, mint a 60%-os.

    Egy TKL billentyűzet egy numpad nélküli 100%-os. Egy 75%-os két ritkán használ billentyű kivételével a TKL funkcionalitását hozza laptopszerű elrendezésben. A 65% ehhez képest egy F-sorral kevesebb, ami Fn rétegre költözött, de még így is megvan a nav cluster. Nos, 60%-ban ezek a billentyűk eltűnnek, és sokkal nagyobb adaptálódást kívánt meg a használójától, mint amire a 100% → 65% váltásoknál szüksége volt.

    Minél kisebb a billentyűzet, annál fontosabb, hogy te tudd a kezedhez igazítani és ne a kezednek kelljen a billentyűzethez igazodnia,egy jó firmware-rel ez elérhető. Töltsd le a Duckytól a kézikönyvet, alaposan nézd végig és gondold át, hogy ez nálad működne-e. Nálam például nem, nekem kellenek a QMK egyéb finomságai, hogy jól érezzem magam, de sok boldog Anne Pro, Pok3r és Ducky Mini felhasználó van a világban, szóval náluk működik.

    Nem sok tömeggyártott, TKL-nél kisebb, 40%-nál nagyobb ISO billentyűzetet találni, a Vortex kínál többféle méretet készen, a Duckynak ott van a Mini és az SF, a TKL alatti kategória a DIY és a custom billentyűzetek terepe igazán. Már az is csoda, hogy a Ducky nagyobb gyártóként kijött valamivel erre a réspiacra, az pedig külön csoda, hogy magyarítás készült belőle, szóval ha TKL-nél kisebb méret kell magyar kupakokkal, akkor nem lesz konkurencia, ha bármilyen kupakkal, akkor is minimális. Vagy építesz, de annak a vége a drágább és a sokkal-sokkal drágább közé jön ki majd valahol (cserébe szoftveres és hardveres konfigurálhatóság terén más kategória, és a sokkal-sokkal drágább területen az építési minőség is szintet ugrik).

    ribizly: azt a részt el sem olvastam, csak a cikkszámig jutottam, ami egyértelműen fogalmaz. Zseniális "fordítás", jár a cukor a Google Fordítónak érte :)

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák