Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nTom

    aktív tag

    Nekem is a régi (több mint 30 éves) éti25 van, egy szintén 30 feletti vegyes kazánnal. A gázkazán nincs használatban mert zabálja a gázt, előző hónapban mértem 2 napot, napi 13 m3 jött ki. Vályog falazat, szoba-konyha-fürdő fűtve, előszoba+másikszoba éppencsak. Csak fűtésre havi 40ezer gázzal, na ezt már nem. Tavaly nyáron érdeklődtem kazánokról. Ha csak egy ilyen mezei kazánt vennék újat, állítólag kb 10%-al fogyasztana kevesebbet. A beruházás többszázezer. Én azt hittem csak megveszem a kazánt 2ért, beszerelik a másik helyére még valamennyiért, oszt ennyi. De nem. Ha meg egy modern kazánt akarok, akkor még a kémény is, 1milla.
    Azért olvasom hogy ahol gázfűtés van, általában ajánljátok megtartani. Az öreg kazánokat viszont érdemesebb kidobni.
    Esténként begyújtok a vegyesbe, hajnaltól estig meg klíma. A klíma havi fogyasztása olyan 3- 5 ezer között van. (még nincs H)
    Elmult napokban volt szó a fogyasztásról, ami ugyebár függ a harásfoktól is. Nálam amíg nem éri el a hőfokot, addig 4-600 körü eszik, (illetve ha nagyot kell nyomnia forró levegővel , 5 percig1400w de ilyet ritkán látok)majd beáll 370-re. Használom az eco módot, ha nem érzékel mozgást, visszavesz pár fokot. Megmértem egyszer a max kifújt levegőt, 47 fok volt. Plusz fokokban elbírja egyedül a lakóteremet, (nincs kedvem mindig begyújtani) ami konyha-fürdő +szoba, bár ide nem tud közvetlen befújni, itt 18 fok van, amott 23

    Kell majd egy a szobába is, 18 nm, de úgy akarom hogy át tudjon fújni a másik szobába is (ami nincs használva) ha netán kinyitom az ajtót. Erre elég a 3,5kw-os? Vagy éppen még a 2,5-ös is?

Új hozzászólás Aktív témák