Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • darksamu

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van valakinek tapasztalata HL-138 bűzzáró szifonnal?

    Olyan mintha nálunk nem üzemelne megfelelően. Idén tavasszal költöztünk be egy újépítésű lakásba, ahol a klíma előkészítést (bűzzáró szifonnal együtt) az építtető csinálta. A klímát mi szereltettük fel (Daikin 3.5 kW). Múlt héten bejött a meleg, elkezdtük intenzívebben használni a klímát. Pénteken assszony hív, hogy folyik a víz a klímából. Hazamentem, kivettem a HL-138-ból a belső kazettát, mire a felette levő csőszakaszból elkezdett kifolyni a felgyülemlett víz.

    Először arra gondoltam, hogy a bűzzáró szifon alatti csőszakaszon dugulás van, ezért tesztként kb. 10 liter vizet öntöttem lassan a cseppvízelvezető csőszakaszba (bűzzár alatti részbe). Mind lefolyt. A bűzzár feletti csőszakaszban szintén nincs dugulás. Elkezdtem figyelni a HL-138 bűzzárat működés közben, és arra lettem figyelmes hogy amíg a középső befolyó alatti a vízszint (első kép), addig jól működik és a bal oldalon szépen folyik le a víz a kifolyón.

    Amikor azonban a középső részen a víz szintje túllépi a befolyó szintjét (második kép), a rendszer áteresztőképessége mintha minimálisra csökkenne és ha ezután a klíma még órákig üzemel, akkor felgyülemlik a víz a HL-138 feletti csőben egészen addig, míg kifolyik a kímán keresztül. Ha még ezelőtt kikapcsoljuk a klímát, akkor viszont szépen lassan újra csökken a vízszint a HL-138 középső részén.

    Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?

Új hozzászólás Aktív témák