Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz rmihaly #47983 üzenetére

    Szia,
    Köszi hogy ilyen korrektül leírtad.
    A tervem:

    A társasház fsz+1 emelet, majd jön a padlástér.
    Én az elsőn lakom, az udvari sarokban tehát a lakásom "L" alakú, előttem fordul a függőfolyosó.
    Konkrétan a magam fölé raknám, az egyik válasz falam(ami 35 cm széles) tetejére, amilyen közel csak lehet a tető széléhez. Tehát ha valami általad jelzett épület probléma alakul ki én leszek az első akit érint.

    Az egész kültéri körül saját zárt (akár fém) doboz kialakítása tervezett, alulról is zárva, lakatolt ajtóval a karbantartáshoz. Így kivédve mind a tetőtér galambsz.tól terhes levegőjétől és egyéb portól. Mivel a belső sarokba kerül így elvileg a tűz eseti és füst aerodinamikát sem befolyásolja.
    A "beszívó" csövezés a saját lakásom előtti függőfolyosó fölötti födémből kerülne kialakításra, a saját ajtóm előtt. Megint csak nem fog a tetőtér levegője bejutni, persze kap rácsozást és szűrőt hogy madarak meg egyebek se menjenek be.
    A kipufogást pedig a tetőn kidugott "kéményen" keresztül végezné, a szokásos eső+madár +szűrő védelemmel ellátva. Megint csak kivédve hogy a tetőtér aerodinamikába beleszóljon az én készülékem, továbbá a levegő se tud beszorulni így elvileg gomba sem nagyon keletkezhet.
    A kondenzvíz elvezetés, akár a doboz alsó fém tálcájáról is, történhet az eresz csatornába, de nem vagyok ellenére hogy belevezessük a saját konyhai lefolyómba. A beltériből lehet amúgy is a konyhába lesz vezetve.
    A további, csövezésből eredő beázások is engem érintenének először, de amúgy megoldható hogy a doboz aljában egy biztonsági lefolyó nyílást nyissunk az előszobámba. Bár ez a fűtés számlán meglátszódna.

    A legnagyobb kockázat ha feltörik a padlásteret majd a dobozomat és ellopják a cuccot hogy eladják 10 üveg borért mialatt én épp elutaztam. :D

    Más téma:
    Előző oldalakon én is próbáltam erre célozni, csak egyesek eltrollkodták.
    Tehát a jelenlegi áramdíjak biztos hogy a választások után emelkedni fognak akárki is nyer, csak persze a lefizetett sajtósok általi propaganda lesz vicces.
    A növekvő áramdíj mellett télen biztos hogy látványos lesz a különbség azzal kapcsolatban hogy kinél van "H" tarifa kinél megy sima nappaliról.
    Az hogy 15-20 év múlva milyen technológiák lesznek, a következő 10 évben nem fog vigasztalni senkit. :D

    Amúgy egy dolog hogy az áram árának utána néztetek, de a gázzal mi a helyzet? Ott nincs ekkora difi jelenleg? Csak mert agyon van propagálva hogy kazánnal és radiátorokkal olcsóbb a fűtés a jelenlegi gáz árak mellett, csak nehogy aztán kiderüljön hogy ott is hiányzik pár szorzó a valós piaci viszonyokhoz képest. :D

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák