Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz jézusom #51008 üzenetére

    Nekem a FUJI 12LTCA-val ami eleve drágább mint a Pana "NZ"-s Nordic Etherea és régebbi , 2012-es tervezésű konstrukció beszereléssel együtt 564 lett a vége szeptember elején leadott rendeléssel. Benne volt a "téliesítés" amiről mondjuk tudom hogy 1k hufnyi fűtőelemet tartalmazott (szó szerint, kb 30-40 cm kondenzvíz csőszakasz van kültéren, a többi belül fut :D) , inkább csak azért nem kötekedtem hogy biztosan legyen hasznuk hátha akkor jobb a hozzáállás. Meg persze azért egyéb dolgokat is el kell ilyenkor végezniük a gépen.
    Nem tudom most a gépet mennyiért tudnák beszerezni.
    Lehet túlméreteztem a teljesítményt, 23 nm2 4 m belmagasságot kell elbírnia fixen, legtöbbször úgy tartja a 23-24 fokot hogy amikor alá állok 2-es fokozaton hideg érzetű levegőt fúj be, tehát alacsony hőmérsékleten, hatékonyan tudja járatni a klímagázt. Aztán kemény tél alkalmával kiderül.
    Meg igazából napközben kinyitom a teljes kis lakást, olyankor a maradék 14 nm2-őt felkell melegítenie 16--21 fokra, majd az egész 40 nm2-t kell hőmérsékleten tartania.
    Ilyenkor megértem a 2-2 fokozatokat.
    A társasházban a legtöbb szomszéd nem panaszkodik a hangerőre, mondjuk szerencsémre volt már korábban aki felrakatott egy Nord márkájú új klímát, aztán 1 év alatt megszokták. De az én LTCA-m kültérije 2-esen semmivel sem csendesebb annál a Nordnál és eddig legtöbbször ugyanúgy on-off szerűen ment mint az övé, csak persze jóval drágábban.

    A kolléga nem panaszkodik a Fujirája, én inkább Pana-t javaslom, mert azt nem tapasztaltam. :D Hátha tényleg tartja az adatlap szerinti értékeket, az enyémnél úgy látom a régi tervezés miatt hogy lutri honnan származhat a készlet. A Daikinból ami biztos hogy jó fűtésre és nem csak átmeneti időszakban az itt olvasottak alapján túl van árazva.

    Na most éjjel figyeltem fel először a leolvasztásra, pont 10 percel azután csinálta hogy lefeküdtem. Kezdte a lapát állítással, amihez sajnos elég hangos motort kaptam, szal egyből felfigyeltem rá, mert mostanában fix lapátszöggel használom.
    Egyébként nem tűnt hangosnak a folyamat, lehet ha beborozva aludnék el és már mélyen fel se tűnne és kb 2 x 3 perc venti járatással megoldotta, összesen 10 perc volt a két lapát állítás között.

    #kovacsen222

    Mármint lelopod a szomszédról a napelemet is?
    Vagy úgy érted hogy a szomszéd által már lopott napelemmel termelt áramot csapolod? :D

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák