Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    válasz abrax1 #55027 üzenetére

    Én úgy tudom, hogy ökölszabályként légköbméterenként 40W nominális teljesítményt számolnak hűtésre (általánosságban). Ez a Te esetedben ugye 20×3,5×40=2800W névleges teljesítményigényt jelent.
    2kW és 2,5kW gépek között minimális árkülönbség szokott lenni, biztosan nem vennék 2kW-osat, inkább a 2,5kW-ra voksolnék. De a nagy belmagasság miatt lehet még a 3,5kW sem lenne annyira hülyeség (és jellemzően azok sem eszeveszetten drágábbak), kérdés, hogy mennyit menne magában (azaz csukott ajtó mellett)? Mert a kisebbek jobban vissza tudnak szabályozni, ha és amennyiben úgy adódik. Viszont az is igaz, hogy rendszerint a beltéri egységek ebben a kategóriában (<3,5kW) japán vonalon csendes/ultra csendes módban közel azonosan halkak (~20dB), a kérdés inkább az, hogy milyen fokozaton működne többet a klíma? Azaz:
    - csukott ajtó és homeoffice órák kevesek, ergó csak azt a mínusz két fokot kéne neki temperálni?
    vagy
    - inkább már akkor magadracsuknád az ajtót és menjen így állandóan nagyrészt?
    Előbbi esetében 2,5kW tuti elég, utóbbinál esetleg elgondolkodnék a 3,5kW-oson, de lehet még akkor is overkill.

    Minimális zaj? Itt leginkább Daikin Sensirával és Panasonic-kal lesz tapasztalat, azok biztosan halkak a csendes/ultracsendes módban. (Szabányos, megismételhető mérés szerint is) Többinél már kicsit más a helyzet, mert vagy hangosabbak (pl Gree comfort X, a maga csendes módjában már 26dB) vagy egyáltalán nem adja meg a gyártó, hogy milyen szabvány szerint sikerült nekik kiméricskélnie azt az értéket (pl LG Silence Plus).

Új hozzászólás Aktív témák