Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz ecaddsell #72008 üzenetére

    "Azt akartam a klímás totyikban mondani"...jesszusom...gyerekek...
    Elindult egy beszélgetés a teljes szigetüzemről, ami nem 100%-ban klímás fűtésről szól, még is a klímás totyikban beszélgetnek róla emberek, ezért felvázoltam az egyéb berendezések helyzetét ismerős esetével.
    Egy szóval nem írtam hogy klímával fűtenek.
    De egyébként a szigetelésre tényleg költöttek anno rendesen, mert ugye az üzemeltetésen minden fillért meg kell fogni.
    A kolléga trollkodik a "H" tarifás megjegyzésével, hogy vegyenek az emberek balkon napelemet szigetüzemben és én kapom az ívet? Na szép...nevetséges... :D

    #72003 pjen
    Ahogy írták nem mindenki vesz 55"-es oled tv-t azok közül akik szigetüzemre állnak rá, nekem a 43"-os led TV-m nagyon messze van a Te 0,8A*230V=184W-odtól, ami egyébként 12V-al osztva belefér a 16A-be, ami a 3x2,5mm2-es, normál "dugalj" kábelezésbe belefér.
    Ezért írtam hogy dedikált dugalj elosztással megoldható hogy áramkörönként ne kelljen 100A-re méretezni.

    De miért kell probléma generátorkodni megoldás keresés helyett? Mert 2 perc volt 12/24V kategóriában rendes hűtőfolyamat elven működő kisebb hűtőszekrényt találni, gugli barátod.
    De még a Te 12Vos peltier elemes egységedet is tű pontosan tudod hogy lehet járatni 24V-ról, tehát te is tudod hogy 10A, 3x2m5-es kábellel ellátható, még is teszed itt a ....

    A hősugárzós felvetésedre, nem értem miért kell úgy tenni mintha nem értendé hogy ahol 12V-os rendszer van, ott igazából 24V-ot lazán összetudsz hozni galiba nélkül, de mindenképp kevesebb veszteséggel mint ha 230V-ra kéne transzformálni.
    24V 1kW-os hősugárzó már csak 41A, amihez 3x10-es kábel elegendő. De nem csak hősugárzó van a világon.

    Szóval végképp nem értem miért olyan nehéz korrektül hozzá állni felvetéshez.

    #72007 pjen
    Ezzel most megint mit akartál bizonyítani? Hogy még mindig nem akarsz megérteni semmit? Mert hogy a DC oldalról beszélgetünk, hol van arról az oldalról a fotó az alkar vastagságú kábelről ami bemegy a laptopodba?

    #72005 BlackJack21

    Leszel szíves akkor a közönség számára levezetni a kolléga által felvetett 12V20A, valóságban "24V10A-es hűtőláda esetét", hogy pontosan milyen messzire lehet vinni a kolléga által "alkarvastagságú kábel kell mindenhova", tehát a "3x2,5mm2-es kábel maximális elfogadható nyomvonal hosszát 1,5% max feszültség esésre" méretezési számítást...(valóságban 3%-ot is sokan elfogadnak ám a nem világítási fogyasztókra, de csak hogy könnyebben élcelődhessen a közönség a semmin, megengedjük hogy ennyire rövid nyomvonallal számolhass.)

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák