Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Reggie0

    félisten

    válasz Midway #75087 üzenetére

    A fal rezgetes nalam is problema volt, egy emelettel es ket szobaval odebb zengett a szoba(ott lehetett a hullamnak csucspontja).
    1. Nagyon sokat segitett, hogy tisztesseges gumibakokat vettem es atcsereltettem, szinte teljesen megoldotta a problemat ( DVC.3-40-32-50-M8-55 ).
    Tudom ferden all, mert nem volt alatet a szakinal, majd potolva lesz, bar igy elofeszitve pont jol csillapitott.

    (1b) Tovabba tervben van, hogy a bakok koze a konzolra teszek egy betonlemezt, hogy ne tudja kilengetni a konzolt, valamint kisebb tomegben, de valami nehezeket a klima tetejere is, hogy csokkentsem a rezonancia frekvenciajat es mozgasat, valamint igy legalabb a tetejet alkoto femelemez sem tud rezegni es hangot kiadni, mert sajnos az is zajong.

    2. A belsejeben a PCB-t leszoritottam a muanyag befoglalo keretbe, mert csak bepattintos es nem csavarozott, raadasul a panel rogzitesi pontjainal nagyon nagy a legres es hangosan rezeg benne a panel. De jo valoszinuseggel a forrasztasok elettartamat is jelentosen csokkenti.
    Video -> Padekkel:

    3. Szinten a belsejeben a kozepso muanyag lemez, amint van a PCB tartokerete, es a radiator legteret elvalaszto femlap illesztese trehany, csak egymasba van csusztatva, de nagy a legres kozottuk. Ez baromira hangosan csapdossa egymast:Vdeo. Felbevagtam egy szilikon csovet felhosszon es behuztam a ketto kozotti legresbe, sajnos nem csinaltam jo kepet, de a 4. pontban levo kepen lathatod.

    A csovet azert vagtam csak felhosszon fel, hogy a masik fele elfektetve a teto lemezet szoritsa, igy az sem rezeg annyira.

    4. A tetolemez radiator feletti szivacsos rezgescsillapitoja jo 3mm-el elobb er veget, minthogy elerne a tetolemezt, jol indikalta, hogy egy ilyen vastagsagu pokfeszket talaltam raja. Ide is beraktam extra gumi-t, hogy osszeerjen es a tetolemez/radiator ne tudjon egymashoz kepest mozogni:

    (5). Tovabba meg gondolkodom azon, hogy mit lehet kezdeni a kompresszor tetejen csucsulo nyomaskapcsolo kilengesevel(kondis kep aljanak kozepen levo fuggolegesen U alakban visszahajtott rezcsoben vegzodik), mert eleg jelentos, viszont azt nem rogzithetem csak ugy az oldallemezhez vagy a sorkapcsok tartolemezehez, mert azzal csak egy nagy feluletre csatolom ki a rezgeset.

    (6) Amugy erdemes megnezni, hogy a pcb tarto muanyag lemez utan a fem legterelo lemez milyen kozel van a radiatorhoz(kepeken lent jobba). Valoszinuleg arra mar eleg gyatra a legaramlas, szinte nem er az a hutofelulet semmit se. De legalabb igy sporoltak a klima vastagsagan...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák