Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jimmy Clark

    csendes tag

    A napokban (még ebben az évben) szeretnék független, új telefont vásárolni. Van rá 60-70e ft-om. A következő felhasználást szeretném megvalósítani (azon felül ami egy telefontól elvárható):
    - 0-ft-ot költenék mobilinternetre, csak wifin használnám.
    - Internetezés: gmailes levelezés, youtube-os videónézegetés, skypeon keresztüli beszélgetés a külföldi ismerősökkel (néha talán olvasgatnék a neten, de inkább ritkán). Mindezt hangsúlyozom csakis wifin!
    - Szeretek zenét hallgatni a telefonomon, vagyis nagyon nagyon fontos a hangminőség (leginkább fülessel), és a tárhely (8gb-t szeretnék)
    - Word dokumentumokat, xls-eket pdf-eket szeretnék tudni olvasni rajta. (ha tudok szerkeszteni az jó de nem elsődleges)
    - Örülnék, bár nem elsődleges, ha használható GPS lenne benne. Újfennt hangsúlyozom semmi mobilinternet függés.
    - Mindehhez normális (3-4 nap) készenléti időt, 2g melletti felhasználásnál (gondolom amit fennt írtam, ahhoz nem kell 3g). Valamint normális összeszereltség (fém).

    Eddig 2 teló merült fel bennem: Az LG Arena, és a Nokia e52. A benyomásaim alapján mindkettő esetén fülest, az e52-nél meg még +memóriát is kellene hozzá vennem. Az Aréna zenei téren jobbnak tűnik (dolby beállítás), jobb az összeszereltége, nagyobb a képernyője ami doksi, illetve net nézegetésnél hasznos, ugyanakkor a gps-e mobilnet nélkül használhatatlan. Az e52 mellett szól a személyre szabhatóság (bár speciel nekem nincs nagyon kedvem +progik telepítésére), a gps és az akuidő (meg valahogy mégis az az előítélet él bennem, hogy a Nokia régebb óta gyárt telefont ezért tán kiforrottabb).
    Nagy kérdés számomra a készülékek megbízhatósága, valamint az arena aku idejei (készenléti, beszélgetési, zenehallgatási). Nem tudom mire vélni a tesztben említett "közepes érzékenységgel talált wlant" kifejezést. Az e52 esetében pedig elbizonytalanít a sok negatív vélemény mind a hw, mind a sw minőségével kacsolatban, és nem tudom, hogy zenei téren hogy teljesít.

    A kérdés tehát: ezek a készülékek megfelenek-e a fönt említett kritériumoknak, vagyis melyik telefont vegyem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák