Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    Na következő idiótaságot nem értem a butatelefonokkal kapcsolatban.

    Tegyük fel, hogy találsz egy normális készüléket, viszonylag hosszú készenléti/beszélgetési idővel, jó hangminőséggel és mondjuk lehet a memóriájába egy rakat telefonszámot menteni, ám egy szép napon elhagyod ezt a butatelefont.

    Na most van ugye az adatok közt két kategória, amit fontos lenne megmenteni. Az egyik a névjegyzék a telefonszámokkal, a másik pedig az smsek. Tudom, ma már nem divat smsezni, de ezt a legalapabb telók is támogatják, szóval ezért ragaszkodom az smsekhez, plusz az smsek a simen is tárolhatók.

    Na de itt jön a furcsa helyzet a képbe, hogy

    1. Hogy mented meg a telefonszámokat, ha csak a telefon memóriájában tároltad, mert pl. nem fért rá mind a simre?

    A butafonok, de különösen a very low-end készülékek nem támogatnak semmiféle phone manager progit, szal. ez így bukta. Ha van is usb csatlakozás, ott max. tölteni lehet a telefont. PC-vel összekötni esélytelen. BT szintén nem sűrűn támogatott, pláne PC-s BT dongle-lel nem.

    Na jobb egy kicsit a helyzet abban az esetben, ha van memóriakártya is a telóban, mert akkor esetleg vcardként el lehet menteni rá és még ha közvetlen kapcsolatra nem is képes a telefon, ez kártyaolvasóval könnyebben megoldható, mindazzal a kényelmetlenséggel, hogy ki kell venni az akksit meg a kártyát. Ha mákod van és hasonló telefont veszel legközelebb, akkor gond nélkül vissza tudod tölteni a memóriakártyáról az adatokat, feltéve, hogy a teló támogatja.
    Másik lehetőség, mindent a simre menteni, de még dual simes telefonokon az is csak 2*250, max. 500 név. Mondjuk nem tudom ki az, akinek nem elég ennyi. Ez azért elvesztés szempontjából univerzálisabb megoldás, mert egy natúr usbs modemmel simán lementhető a simről mind a névjegyzék, mind az smsek. Így gyakorlatilag egy új simre csak vissza kell írni a régi adattartalmat. Hátrány: gyakran kell menteni.

    2. Hogy mented le az smseket?

    Hiszen még a butafonok közt is akad jó pár készülék, ami egyszerűen nem is használja a sim memóriáját. Mondjuk tudjuk, hogy nem valami bő a tárhely a simen egy-egy smsnek: voda - 50, té - 20, telenor - 30. Na most amikor megy az összefűzött meg Unicode smsekkel a mértéktelen helyfoglalás, gyakorlatilag ezek a számok nyugodtan oszthatók kettővel. Ha szerencséd van, kiválaszthatod hogy a simre mentsen a teló és azokat is le lehet menteni usbs modemmel. De ha csak a telefonra mentesz, bukod az összes smsedet. Itt még a memóriakártya sem segít, mert általában smseket nem lehet memóriakártyára menteni. Vagy hát biztos lehet más telókon, de mi van ha a teló erre nem ad lehetőséget?

    Szóval ezért nem értem, hogy melyik hülye találta ki, hogy a butafonoknál mindent mentsél elsősorban a saját memóriájába, mivel az ugye lementhetetlen PC-re. Ergo ha elveszted a telefont, nemcsak sim kártyákat és memóriakártyát bux, hanem az adatokat is. Vagy ez a cél?

Új hozzászólás Aktív témák