Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BestofJAVA

    tag

    válasz BestofJAVA #53904 üzenetére

    Érdekes, hogy a KaiOS, bár Linux alapú oprendszer, mintha nem lenne nyitott a fejlesztők előtt. Vannak appok, de csak hivatalosakat találtam. A WhatsApp hangminőségéről, pl Nokia 8110 4g-n egyelőre nincsenek hírek.

    Vett már valaki Doro 7010-et? Vagy legyek én a kísérleti nyúl?

    totron: igaz, hogy sokváltozós, de olyan mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésre, hogy tudhatjuk: gáz az Android hangja, gáz a mobilhívások internetes kezelése a szolgáltatók részéről 4g-n.

    Gondolom, jól be akarsz sértődni, de fölösleges magadra venni.

    Míg az Apple-nél hangsúlyos a nettó felhasználói tapasztalat, és külön ráfeküdtek a hangélményre, ugyanez nem létezik az Android esetében. A hang mindössze egy dolog az ezer közül, senki nem menti ki abból a bizonyos sokváltozós történetből, mint más egyebeknél lényegesebb, primer élményt.

    Így a hangkód sok más kód közt bolyong, senki és semmi nem nagyon segíti, és ez meg is látszik az Androidon. Folyamatosan visszakérdeznek, nem hallanak, nem értenek. A WhatsApp jobb minőséget biztosít, a Viber főleg, de Androidon a voip is problematikus, nem úgy, mint iPhone-on. Ez azonban nem rendszerpreferencia, hanem tény.

    Android telefonon 200 eurós Sony headsettel sem lehet nyugodtan beszélni, vissza fognak kérdezni. Lehet, hogy a zene gyönyörűen szól, a kétoldalú beszélgetés viszont gyatra marad.

    A teszkós, márkátlan butatelefonom tökéletes és megbízható telefonbeszélgetéshez. Csak 2g-t tud. Megkönnyebbülés, ha hosszabb baráti beszélgetésekhez azon hívnak, nem valamelyik Androidon. Régi Nokiáim 3g-n nem hagytak maguk után kívánnivalót a hangban.

    Az Android csúcskészülékek mindegyike gyatra hangot ad mind 2g-n, mind 3g-n, mind 4g-n. Ilyen géppel nekiindulni egy sorsdöntő üzleti konferenciának önveszélyes dolog. Régóta ismert az Android hang probléma, de senkit sem érdekel. A gyártók és a Google az emberekre tolja a következményeket. Bármit teszel, csak az esetek bizonyos százalékában fog működni.

    A mobilarénán nem szoktak erre kitérni, fölösleges is lenne túlhangsúlyozni a legnépszerűbb rendszer mindenki által ismert hátulütőit. Egy kis butafon, a Doro 7010 viszont, lám, ifjú titánként dicséretet kap a hangra és a voip-ra is. Pedig biztos nem jegyeztek be rá hangtechnikai szabadalmakat. Azzal nyert, hogy nem Android.

Új hozzászólás Aktív témák