Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz luks #123227 üzenetére

    Jaja, de akkor nem fókuszáltam rá.

    Nézd, amit én látok, hogy több 4K/32 monitor kategória van:
    - Az első a legalja, ami "csak" 4K, de a minőség nem fontos, ezek olyan 300€ körül vagy alatt vannak.
    - A második a "belépő normál" szint, ami az 500-800€ közötti sáv, minden gyártónak van ilyen, és ezek mindegyike megkapja az "Ultra" vagy "Pro" nevet, de valójában ezek a valódi "Ultra" vagy "Pro" monitorjaik designban hasonló, de tudásban jelentősen butább verziói: olcsóbb panel, olcsóbb anyagminőség, kihagyott csatlakozók vagy funkciók, magyarul az olcsósított termék, amit a névvel akarnak eladni.
    - A harmadik az 1000€ feletti szint, ami már valóban professzionális munkára való, és bár nem a csúcsmodellek, de tudnak mindent, azt megbízhatóan tudják, és az már tényleg "Ultra" vagy "Pro" bármelyik gyártónál.
    - Aztán van a 4000€ körüli vagy feletti szint, ami a csúcs monitorjuk, pl MiniLED és hasonló. Full színtér, és így tovább.

    Na most én a második szintet lőttem be, és bármelyikről beszélgetünk a fentiek közül, mind ide tartozik. Az LG-kkel azt tapasztaltam, hogy minőségre van gond, és a többinél is az a gondom, hogy vagy nincs review, vagy azért panaszkodnak. Mindegyiknek vannak bosszantó hibái vagy gyengeségei, de ezekkel együtt lehet élni. Viszont (az én felhasználásom) bőven elég ez a kategória, így viszont nem szeretnék mondjuk 600€ helyett 850€-t kifizetni egy másik gyártó ugyanolyan monitorjáért, hiszen a 850€-s sávba már akciósan be tud figyelni egy harmadik kategóriás monitor is. Ráadásul most van "generációváltás", méghozzá egyszerre a magas frissítésű és a rendes háttérvilágítású olcsóbb monitorok elterjedése is várható, szóval egy régebbi típusúért nem szívesen fizetnék ki teljes árat (sokat), akkor inkább vennék egy "jót" leárazva, jóval olcsóbban. Max lecserélem pár év múlva egy következő generációsra.

    Azért írtam ezt így le, hogy értsd a gondolatmenetem. Elhiszem, hogy van "jobb", és vinném is a ProArt PA329CV-t, ha ugyanannyi lenne, mint a többi hasonló kategóriás, de 850€-ra inkább rádobnék, és vennék egy Dell U3223QE-t. Viszont akkor már rögtön a célár duplájánál lennék.

Új hozzászólás Aktív témák