Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ettől tartottam - hogy nem én keresek bénán, hanem nincs ilyen :-(

    A gépet 90%-ban "olvasásra" (fórumok, mindenféle leírások, dokumentációk stb.) olvasására használom, szóval horizontálisan nem nagyon kell hely, inkább vertikálisan szeretnének terjeszkedni azok az akármik, amik a monitoromon vannak.
    A maradék időben Youtube videókat nézek, de mivel nagy a monitor, nem is teszem ki telkes képernyőre (én még úgy tanultam, hogy az a jó monitorméret, amit kevés szemmozgással át tudunk fogni a nézési távolságból)

    Meglehetősen közelről nézem, mert egy egyszerű kis vacak számítógép asztalom van a nappali sarkában: talán fél méterről. Ide szerintem a 22" is sok (a gyerekeknek 22"-os monitorjuk van az íróasztalon, távolabbról nézik, és a 24" még nekik is túl nagy lenne a sulis melókhoz)

    Értem én, hogy a laptopot általában kartávolságból használjuk: de 13-15"-os kijelzőjük van, és arra "kell" a piszok nagy felbontás, az alig messzebbről nézett 22-24"-ra meg FullHD, ez szerintem sántít. Egyszerűen az asztali gépeknél nem akkora hangsúly van ezen a paraméteren: ha el tudnák adni még a HD kijelzőket, tuti azt árulnák, egyszerűen, mert olcsóbb ;-) Én szerintem alig nézem messzebbről a monitort, mint a laptopom kijelzőjét.
    Egy hordozható gépnél viszont szuper paramétereket kell írni mindenhová, ha már olyan rohadt drágák...

    A képarány is tök nagy baromság: persze, vannak, akinek pl. játszani praktikus egy piszok széles, esetleg ívelt monitor, de a felhasználók legnagyobb részének még a 16:10 is csak egy "csík", mert szövegszerkesztéshez, netes akármik olvasgatásához stb. pont a másik irányba kell a hely. Nálam a monitor két oldalán általában nincs semmi, csak a fekete háttér, mert egyszerűen értelmetlen akkorára széthúznom - pl. ezt a fórumot.

    Filmet nézni meg sohasem szoktam a számítógépen: mert OK, hogy elméletileg fél méterről nézve a 24"-os monitorom sokkal nagyobb "moziélményt" (képméret) ad, mint az 50"-os tévém kb. 4 méterről (sőt, a 10"-os táblagépem is abból a távolságból, ahogy használom) , de mivel az arcomba van tolva a kép, elmarad az élmény, sőt, zavaró. Szerintem még sohasem néztem filmet számítógépen, és nem is fogok ;-)

    Na mindegy, bocs, ez hosszú lett... Csak szomorú, hogy a gyártók úgy gondolják, nincs, nem lenne igény "normális" monitorokra.

    Azon gondolkodok, hogy egy olyan, ami pl. egy Macbook Pro-ban van (16", 16:10, jó nagy felbontás) teljesen optimális lenne nekem ide... 20"-ban meg maga lenne az álom. Ha lenne.

Új hozzászólás Aktív témák