Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nyugdíjas

    nagyúr

    válasz I3EI\ICE #25774 üzenetére

    Vesézzük ki ezt a dolgot, én nem bánom.

    Alapvetően nekem semmi bajom a 244T-vel. Hosszabb ideig nem használtam,de látni persze láttam. Szerintem van nála jobb monitor,de a jelenlegi használt ára persze nagyon kedvező. Ettől függetlenül vállaltan nem vagyok túl nagy rajongója a PVA paneles monitoroknak, akkor sem ha a panel nagyon jó elektronikával párosul. Nem csípem a karakterisztikájukat. Személyes véleményem. Ettől még vannak jó PVA-s monitorok, alapvetően ezt, hogy "mert PVA van benne" én viccnek szántam, nem gondolhatom komolyan, hogy ez egy érv.
    Ettől függetlenül léptennyomon ezt ajánlgatni, mert olcsó az mégiscsak túlzás. Nem is mai csirkék ezek, illetve azt objektiven is merem álítani, hogy Samsung monitorok általános minőségével azért vannak gondok szerintem (gagyisztikus műanyag vackoknak hat a legtöbb).

    Kanyarodjunk rá a fő csapásra... gamut, színtér, színek, mi a fakó, mi a jó...

    Azért mondom, hogy nettó hülyeség, hogy attól lesz egy monitor jó, hogy élénkek-e rajta színek, vagy sem, tehát praktikusan, hogy milyen széles a gamutja, mert valóban nem igaz. Kicsit itt (nyilván hogy alátámaszd a saját gondolatmeneted) maszatolsz már utólag,de valljuk be nem logikus ahogy "levezeted".
    Most nem lelem,de mintha valami olyat irtál volna, hogy dehát hogy ne lenne jobb egy WCG-os monitor, amikor a komolyabb monitorok mind WCG-osak. Igaz, hogy jobbára azok,de nem ettől jók. És nem feltétlen jó mindenre a WCG.

    Többször irod az "élethűbb", "teltebb" színeket. Ami akár igaz is lehetne,de hogy valaki egy általad vázolt "vakteszten" mindenképpen a WCG-os monitorra szavazna arra ne vegyél mérget. Elég jó tapasztalatom van abban, hogy több monitor közül ki mit választ, sé hát nem vagyunk egyformák ez köztudot,de meglepődnél, hogy mennyien vannak a -számodra- ellentárborban.
    Szerintem alapvetően ebben hibázol -ahogy mindannyian- hajlamos vagy azt feltételezni, hogy a te izlésed, a te értékrended a "normális". Évekkel ezelőtt úgy hozta a sors, hogy egy jókora pofon kiséretében egy életre rájöttem, hogy ez közel sem igaz.

    Szóval a tények...

    Nem lesz jobb egy monitor attól, hogy szélesebb színteret fed. Te, vagy valaki más tarthatja jobbnak, szebbnek de ilyen szubjektiv megközelítésben ebben szakmai véleményt formálni, mások véleményét formálni egy nyilvános fórumon pedig végképp könnyelműség.
    Én szeretném azt hinni, hogy szakmai fórumon "felszólalni" felelősség, még mindig, akkor is, ha sokszor elhülyéskedem én is.

    Alapvetően ezek munkaeszközök volnának, igy mindenképpen abban az összefüggésben kell megvizsgálni a dolgot, hogy mennyire látja el a feladatát az adott kijelző. Ha megveszel egy WCG-os monitort webdesignra akkor nem nagyon tettél a nyerő lóra, még ha az egy drága, és kiváló monitor is. Vagy akár bizonyos prepress munkákról is beszélhetnénk,de ott azért ennél sokkal bonyolultabb a szitu. Oké, lehet softproofolni, meg kutyafüle, nade direkt pluszmunkát a nyakadba venni....

    Ha meg önnön szórakoztatásodra, szubjektiv szempontjaid alapján választasz monitort akkor végképp nem lehet annál "súlyosabb" kifejezést használni, mint, hogy "nekem tetszik". De itt megint szinte mindegy, mert bejön olyan is a képbe, hogy kinek melyik monitor talpa tetszik... Tehát a szakmai szempontok, nem esnek akkora súllyal latba. Pl. én magam is valószinüleg glossy S szériás DELL monitort fogok itthonra venni, mert az megy a többi cucchoz az asztalon, és engem a glossy nem igen zavar. Full belépőszint, na de nekem arra amire kell kb. az az igényem, hogy ne legyen TN, viszont semmit nem veszek meg ami nem tetszik a szememnek. (Pl.) És bevallom, ezek tetszenek. Szépek lettek. De nem mondom, hogy jó monitorok, mert az nagyon attól függ. Tetszik.

    Rátérve a konkrét tipusokra igy a végén... A 2311 tényleg etalon még mindig, de nem lesz attól egy rossz, vagy rosszabb monitor, mert kb. egy színteret fed egy TN-es monitorral. Akkor azt is mondhatnánk, hogy ez egy rossz monitor. Pl. a gradiensei biztosan nem sávosodnak ugy, mint a Green-nek, én pl. amugy pont erre vagyok érzékenyebb (Már a gradiensekre. Mondjuk a Greenre is,de azt majd később ;] )

    Neked nem tetszik, oké... de nem rossz. Nem ronda a barátnőd sem, csak nekem nem az esetem. Az már egy kicsit objektivebben mérhető, ha valamilyen konkrét feladat során hasonlítjuk őket össze. Nade ezt hagyjuk... ;]

    Hogy mi a véleményem a Greenről? (az LG-t nem ismerem, arról nem tudok mit mondani,de alapvetően szkeptikus vagyok az LG-vel, részben ugyanazért amiért a Green-el, ugyhogy valami ki fog mindjárt derülni)
    Elég rossz véleménynel vagyok róla, de alapvetően gyarlóságom végett. Én is hajalmos vagyok arra, hogy ami nem felel meg az én értékrendemnek arra azt mondjam, hogy "rossz".
    Az a véleményem, hogy nagy tévedés, hogy ha becsomagolunk egy specifikáció alapján jó elektronikát egy nagyon olcsó, kifejezetten kínaipiacos, műanyag házba és olcsón adjuk akkor az egy jó vétel, jó ár/érték arány lesz. Ugyanazok az emberek veszik ezeket akik a "gamer" notikat az MSI-től 150k-ért. Mert van benne i7, meg 630M, vagy a tökömtudja mi. Jó a spec., nagyok a számok, aztán hogy ezt miylen minőségben tudja az mindegy. Széthullik? Recseg-ropog? Hide végigfut a hátamon ha megérintem az anyagot amiből van? Kitérdekel. Van benne kraft.

    Én nem kraft alapján választom a tárgyaimat. (Ha megnézed a fejhallgatós topic 1.hsz.-t sehol sincsen az AIAIAI, amit ma vettem, és az imént linkeltem, mert szarul szól. De nem tudnék elviselni egy olyan tárgyat a környezetemben, ami ronda. Még ha jó is a teljesitménye. De nem mondom rá, hogy ez egy jó füles. Ez egy szép füles. Legalábbis nekem tetszik.) Nekem az kell, hogy amikor használom minde alkalommal egy kicsit megnézgessem, hogy de szép ez a cucc. Ezért ér nekem egy raklap pénzt egy ilyen. Válallom, hogy hülye vagyok. De kurva jól esik :)
    Mondom... gyarló vagyok. Ugyanaz az utca, mint ami alapján szerintem te itéltél.
    Ettől függetlenül szeretném hinni, hogy a Green pl. senki szerint sem szép. Az baj lenne nekünk embereknek ;]

    Na, valami ilyen. Kicsit elkanyarodtam ideológiai irányba, de csak azért, mert a postot támogatta:

    igen, tetszik a cimkéje. De finom is :D

    [ Szerkesztve ]

    ‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Új hozzászólás Aktív témák