Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drzozo

    senior tag

    Na sikerült bejutnom az Oázisba megnézni pár Dell monitort (sajnos nem mind volt kitéve azok közül, amik az oldalukon szerepelnek, ráadásul amiért mentem, szintúgy nem volt, pedig reménykedtem, hogy ez egy akkora bolt, ahol ki lehet próbálni nagyjából az összes terméket). Eredetileg a Dell S2715H-re lettem volna kíváncsi (leginkább a vékony keretére), de sajnos csak a DELL S2740L volt üzembe helyezve. Megkértem az eladó srácot, hogy tegyen be valami filmet, mert össze szeretném akkor legalább azokat hasonlítani, amik kint vannak. Első benyomás: botrány. A film helyett egy az egyben magamat láttam a kijelzőjén. Egyszerűen élvezhetetlen volt rajta a filmet nézni. Sajnos a laptopom kijelzője is fényes, tn panel, így a közel 5 éves laptophasználat alatt igen csak sikerült elrontanom a szemem. Pontosan ezért tervezem a monitor vásárlását, hogy ezt a folyamatot részben megakadályozzam/lelassítsam, illetve laptopon, ilyen panellel nézni filmet szintúgy egyenlő az élvezhetetlen fogalmával. Konklúzió: S tükröződős szériát messziről kerüljem.

    Mivel közvetlen az S széria mellé be volt téve egy P2714H, így nem igazán volt nehéz dolgom rájönni, mennyivel élvezhetőbb a matt felületen nézni ugyanazt a filmet, úgy, hogy nem látom vissza magam... Összességében tehát azt gondolom, hogy filmezésre és elsődlegesen WOW-ra, másodlagosan BF3-4-re mindenképpen matt monitor lesz a nyerő a számomra.

    Az Ultrasharp-oknál ez a "tükröződéscsökkentő, 3H keménységű bevonattal" kifejezés mit jelent? A matt és a fényes közötti átmenetet jelentené? A P és U széria játékra és filmezésre mennyire alkalmas? Nagyjából az ágyból 1 méter távolságból nézném a monitort, asztalról játék közben kb. 80 centiről.

    Kérdés1, hogy a P szériához képest az U széria megéri-e a felárat, abban az esetben, ha mindkét szériából csak a 24 colosat nézzük (P2414H és U2414H)? Az U-ban mindenképpen csábító a vékony, "cinema" style, főleg ha esetleg még egyet be akarnék szerezni mellé.

    Kérdés2, hogy a P szériában a P2714H megéri-e a közel 30 ezres felárat a P2414H-hoz képest a fentiekre figyelemmel, főleg úgy, hogy mindkét kérdés vonatkozásában még a pixelhiba gari ára is hozzácsapódik az alapárhoz? A keret egyébként nagyon max. 90k, de inkább a lehető legolcsóbban szeretném megtalálni a helyes megoldást. Valamint attól is tartok, hogy amennyiben 24 colosra esne a választás, úgy azt abban a pillanatban megbánnám, mert kicsinek tartanám, és fognám a fejem, hogy miért nem 27 colosat vettem inkább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák