Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz MaCS_70 #13751 üzenetére

    a BT Syncet úgy képzeld el, mintha telepítenél egy dropbox klienst minden gépre, csak a dropbox szervere nincs a képben, szóval pl. böngészőből nem fogod tudni elérni. akkor lesz pont ugyanilyen, ha mellé még a NAS-on/szerveren is fut a BT Sync, és eléred a neten keresztül.

    a NAS-ra mindenképpen szükség van, hogy kvázi központi szerverként funkcionáljon, az eszközökre való szinkronizáció már csak sw kérdése. ha általában otthoni hálón akarod elérni az adatokat, akkor a kliensekre nem is feltétlenül kell szinkronizálni, amivel összességében tárhelyet spórolsz, gigabit LANon keresztül megfelelő hw mellett nem nagyon fogod észrevenni, hogy nem lokális meghajtóról dolgozol. ha többnyire kívülről, és limitáló tényező lehet az otthoni feltöltési sebesség, akkor érdemes a gyakran használt dolgokat szinkronban tartani minden gépen, amit használsz.

    az, hogy milyen NAS kell ehhez, attól függ leginkább, hogy mekkora tárhely kell (2 giga fölött eléggé gazdaságtalan a RAID-1), hány klienst kell kiszolgálnia párhuzamosan adatokkal és hogy milyen extra funkciókat vársz el tőle még ezen kívül (sok torrent, videó konvertálás, VPN szerver, kiskutyafüle). azért arra érdemes felkészülni, hogy kimondottan olcsó ez sem lesz, ha jót akarsz venni, 2*2TB WD RED EFRX már magában kb. 50K és akkor a NAS-t még meg sem vetted.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák