Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JasL

    senior tag

    válasz Bazsee71 #30876 üzenetére

    Lassan 4-5 éve használok Synology-t, szerintem kb minden rohadt létező tulajdonságát és adottságát már kihasználtam, kezdve a médiaszervertől a vpn-en, letöltésvezérlő, php szerver, adatbázisszerver, kód repository, stb. Most egy 218+ -om van, feltuningolva 6GB RAM-ra (ebben még bővíthető), 2 db Samsung SSD-vel (ebben még nem kell méregdrága syno SSD, megeszik akármit). Szerintem elmondhatom magamról, hogy szénné használom a Synology NAS-omat :) Amit el tudok mondani róla:

    Baromi strapabíró, ezelőtt egy korábbi modell volt, de az is rengeteget ment klíma nélkül is, bírják a durva nyarakat is. Az SSD nagyon jót tesz a sebességnek és főleg a hangnak is, elképesztően hangosak tudnak lenni amúgy hagyományos HDD-vel, még spéci NAS-ossal is.

    A DS oprendszer elképesztően fejlett és jó, az alkalmazások is jók (DS File, stb). Ez egy baromi jó ökoszisztéma, és jól csatlakoztatható mindennel IS (Apple TV, VLC - telefonról és gépről is). A sok év alatt egyszer nem tapasztaltam olyat, hogy valamit nem tudok megcsinálni vele, amit jó lenne, ha tudna. Nagyon könnyű használni még új felhasználóként is, tud magyarul. Ez tök olyan, mint amilyennek lennie kell, átgondolt, profi, szerintem ez a NAS-ok Apple-je. Én is gondolkoztam a 7xx szérián, de nem tetszik, hogy a az újban már a RAM nem bővíthető (szerintem ez szemét húzás) valamint nem fogadja el más gyártók SSD-it (ez szintén köcsög húzás a zuhanó SSD árak mellett, pláne mivel Samsung SSD-ből olcsón meg lehet tömni az előző modellt).

    Én azt ajánlom, nézz meg egy 218+ -t amíg még árulják, mert fele árból meg fogod úszni a cuccost, és izmosabb vasat kapsz. Ne dőlj be a verziószámoknak, mert a pénztárcád majd jól ráb*szik és +10% sebesség +200% HUF-ért az nem jó deal. Ha egyáltalán lehet itt ilyenről beszélni, mert a processzorok itt állandóan 0-5% között lesznek, csak átkódolás fog gyorsabban menni max, de az meg mindig csak egyszer történik meg, a dekódolás (mikor lehívod a képet, videót) meg röhögve megcsinálja, meg se érzi a 218+ , 4k hardveres.

    Képnézegetésre amúgy DS Photo alap alkalmazás.. zenére DS Music, fájlkezelésre DS File.. minden van mindenre, jegyzet alkalmazás, sőt még saját chat-je is van. Docker, stb. Igazi igásló.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák