Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Sziasztok!

    Egy ideje agyalok a NAS-on, és úgy néz ki, hogy egy QNAP TS-223 lesz az én igényeimnek megfelelő. Itthoni filmezés (max 1080p) és adattárolás lenne a fő feladata (képek, családi videók, saját projektek), torrent nem futna.

    Ilyen igényekkel milyen HDD-t ajánlanátok bele? Kezdésnek két 4 TB-s Seagate IronWolfot gondoltam (RAID1), viszont nem tudom, hogy a linken lévő példányban az 5400 RPM-es változat megfelelő-e. Amikor utoljára HDD-kel foglalkoztam, akkor még játékra vettem őket (2010 előtt), és az volt a köztudatban, hogy csak 7200-asakat szabad a teljesítmény miatt. Gondolom 1080p-s filmekre elég az 5400-as, de azért örülnék, ha ezt tudnátok konfirmálni.

    A másik kérdésem pedig a külső adattárolással kapcsolatos. Jelenleg egy 2 TB-s külső HDD-m van, valamint a fontos fájlok Dropboxban és Proton Drive-on is, ezt viszont manuálisan kell kezelnem. Azt láttam, hogy NAS-okra is van Dropbox kliens, de pontosan ezt hogyan kell elképzelni? Megadom a mappákat, amiket szinkronizáljon, és azokat folyton karban tartja? Bár ilyenkor egy esetleges ransomware esetén gondolom a Dropoxon lévő fájlok is mennének a kukába.

    Ti hogy oldanátok meg, hogy kevés macerával up-to-date legyen a NAS és a két felhő tartalma is, de minimális kockázattal?

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák