Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz TheDj #4497 üzenetére

    Néztem ezt a Zyxel-t is de egyáltalán nem ismerem a márkát; őszintén szólva a hideg ráz a nevétől is.

    :) Van ez még így pár márkával. A Zyxel jóval elismertebb név a hálózatok világában, mint a D-link (vagy akár a Tp-link... ;] ). Ne hiszem, hogy csalódnál benne.

    Tehát ha az extrém esetet nézem vagyis az egyidejű kétirányú 1080p stream + maximum feltöltést maximalizálnám 35MB/s-re, plusz a 14-15MB/s letöltés. Erre a Zyxel jó lesz két 2 TB-s, 5400 rpm-es vinyóval? Mármint a vinyó cache sem számít?

    A MB/sec jelen esetben ugye megabitet jelent, és nem megabájtot? Nem írtad el véletlenül az értékeket: a feltöltés nagyobb mint a letöltés?!? Nem 3.5 MBit/sec akart lenni?
    A tapasztalatok szerint, ha nem többszáz torrentet akarsz egyidejűleg fel- és letölteni (itt is érdemes némi korlátot szabni, mondjuk 40-50 torrent max), akkor el fogja bírni a két 1080p-s adatfolyammal együtt. A vinyó cache-nak semmi jelentősége jelen esetben.

    Egy kis ajánlott olvasmány: [link] Ebben a 310-es NAS-ban ugyanaz a hardver, mint a 320-asban (csak annyi a különbség, hogy utóbbiba két vinyó is elfér). Már ez is elbírja, de ha tutira akarsz menni, érdemes lehet megfontolni a Zyxel 325-öst: abban már 1.6 GHz-es proci van, és meglehetősen jó teljesítményt tud.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák