Hirdetés

Aktív témák

  • muveszur

    addikt

    Sziasztok srácok!

    Eladtam a héten a notebookomat, úgyhogy hamarosan eljön az ideje az új vásárlásának. Ezzel egyidejűleg a lehetséges jelöltek száma is csökkent, mégpedig 2-re, de ha ezeken kívül tudnátok még pár tippet adni, szívesen látom.

    Felhasználás a következő lenne:
    AutoCAD, LabVieW, programozás, Photoshop, esetleg későbbiekben hang-és videóvágás is lenne.

    Tehát mint említettem, a következő két jelölre szűkült a verseny:

    Dell XPS L502X i7, GT540 - 300k
    Igazából nagyon, de nagyon tetszik nekem ez az XPS, igaz, hogy pár napja ezt még 280 ezer forintért láttam... Esetleg valaki tud ilyen boltot, ahol még mindig annyiért lehet kapni?
    Amiért úgy érzem, hogy jó lenne nekem:
    i7 2630QM, GT540M, és a 1080p-s kijelző...

    Igazából itt két jelölt lenne, most míg kerestem a linket, találtam két dolgot is...:)

    Asus N53sv - 230k
    Asus K53sv - 200k

    Igazából ez a két Asus specifikációja közel egyezik a XPS-ével, tehát ezek is i7-esek. Ezekről a gépetekről mi a véleményetek?

    Őszintén szólva azért gondolkozok a két Asus valamelyikén is, mert tudásuk nagyban hasonlít a Dell XPS-éhez, az N-széria ráadásul nagyon tetszik...
    Ellenben az Asusok kijelzőjének felbontása nagyon aggaszt engem... Ilyen munkára jó lenne több... a fullhd meg nagyon csábító.
    Tegyük fel, hogy ha egy K szériás Asus-t vennék, akkor maradna még 100k a zsebembe, ebből kijönne egy SSD is. Sőt, még maradna pénz egy >21" 1080p-s monitorra is...

    Továbbá úgy látom, hogy a K szériában nincs USB 3.0, pedig ez is fontos lenne, ha SSD-s módszert használnám. Bővítőkártyával megoldható az USB 3.0?

    Szóval ezeken gondolkozok mostanában... Mit gondoltok ti erről? i7-et nagyon szeretném, de ha esetleg van valami i5 - fullhd kijelző - usb 3.0 - gt540 konfig szívesen fogadnám...

    Segítségeteket nagyon köszönöm! :R

Aktív témák