Hirdetés

Aktív témák

  • Datrus

    csendes tag

    Nos, akkor közzé teszek egy kisebb nagyobb írást a Fujitsu Lifebook A531-ről.

    Első benyomások kibontás után: Nagyon féltem a képek alapján, hogy nem lesz túl esztétikus, mert én erre nagyon hápis vagyok. Ám kibontva megtekintve a gépet, nagyon elegáns. A borítás matt fekete egy szép ezüstös színű fuji logóval a közepén. Az egyedüli negatívum az esztétikára a a billentyűzet alatti fémszürke csuklótámasz. Szerintem ezt is feketére kellett volna készíteni. Valamint negatívum a brutális méretű és fényerejű power gomb. Én ezt egy szép fekete matricával korrigáltam :-P
    De összességében egy nagyon elegáns, bárhol felcsapható gép.

    A képernyő valóban kisebb mint a leírásban szereplő 15"6. A képernyő valódi mérete 15"3. Néhány centivel kisebb magasságban. Nem zavaró vagy különösebben észrevehető.

    Bill Gates varázslatos találmányát felszöktettem a gépre egy win7 ultimate formájában. Minden hibátlanul ment. A gép most 1 perc 40 másodperc alatt kapcsol be teljesen üzemképesre (teljes windows betöltés + avg indítás), én nem tudom eldönteni, hogy ez laptopnál sok vagy kevés, nekem az itthoni gépem ezt egy 60 másodperc alatt zavarja le.

    Üzemidő: a sokat emlegetett és saccolt üzemidő. Masszív munkavégzés közben eco módban (ami nálam azon a beállításon kívül, hogy minden hálózati eszközt lőjjön le, csak a wifi legyen bekapcsolva + 6/12es fényerő), folyamatos netezés és gépelés mellett 4 órát bírt. Ebből egy órát még a torrent is ment. (ha a wifi is le van lőve, és valaki csak jegyzetelni írni akar rajta vagy dokumentumot olvasni akkor egy 5 és fél óra szerintem kihozható belőle.
    Ami számomra meglepő volt, hogy mennyire keveset eszik filmnézés közben. 3 és fél órát bírt a gép 1080p hd videó nézés mellett teljes fényerőn (minden hálózati eszköz lelőve).

    Kép és hangminőség: A képe nagyon szép, a betekintési szöge nagyon tág. Nem is tudtam úgy dönteni, oldalról nézni forgatni, hogy minimálisnál nagyobb színváltozás legyen. De a képernyő mindenhonnan minden szögből tökéletesen látható és olvasható volt. A féynerő egy 12es skálán állítható, nagyon nagy határok között szóval erre sem lehet panasz.
    A hangminőség viszont BORZASZTÓ. Alapból nagyon halk a max hangerő, de szörnyű a minősége is. Filmezni el el lehet rajta, de aki szereti a minőségi hangzást film vagy zene alatt, annak mindenképp fejhallgató rá (vagy otthon akár hangfal).

    A windows élményindex 5.5-re osztályozta a gépet, úgy hogy ez az 5.5 egyedül a memória (az alap 2 giga + 2 gigával bővítve) a proci 5.9 a vidikari 6.0

    A billentyűzet nagyon jó, nagyon kényelmes gépelni rajta. A csuklótámasz környékén sehol nem melegszik érezhetően a gép nagy terhelésnél sem. Aggódtam, hogy a numpad miatt kicsi lesz a bill és kényelmetlen, de egyáltalán nem. A billentyűk nyomáspontja pont ideális. A tapipad nagyon jól reagál mindenre, az alatta lévő 2 gomb is, bár azok nekem elég hangosak kattintás szempontjából. Viszont az istenért nem tudtam rávenni a tapipadot, hogy reagáljon 2 ujjas műveletekre mint pl böngészőben a dupla ujjas görgetés, ez valószínűleg az én hiányosságom.

    A gép nagyon csendes és nem melegszik túlzottan. Az egyetlen alkatrész ami hajlamos felmelegedni az a vinyó, de az is csak nagy igénybevételnél (nem tudok pontos hőfokot mondani mert nem tudok jó programot ami ezt méri). Valamint DVD beolvasás közben elég kommersz hangot ad a gép, nem tudom ennek mi lehet az oka. De ezenkívül egy nesz se hagyja el a gépet, még masszív terhelés közben sem.

    Összességében elmondhatom, hogy akit nem zavar a gyenge hangzás minősége, annak valóban nagyon jó (ha nem a legjobb) vétel lehet az árkategóriában, ráadásul egy elegáns gépről beszélünk. Mert ezen kívül csak apró, de felejthető negatívumokat lehet megemlíteni.

    Akinek ezeken kívül van kérdése a masináról írjon itt vagy dobjon privit. Napi 1x - 2x felnézek ide :-) Köszönöm mindenkinek aki segédkezett a kiválasztásban.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák