Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz pinnacle #165375 üzenetére

    Ez igaz mindenre. Megy lefelé a minőség az árakkal együtt. Ne azt nézzük, hogy most egy lapos 1 milla, hanem hogy az az egy milla, amibe a jobb elődmodell kerül akkor mennyit ért. Ne a KSH adatokkal számoljunk, hanem a valósággal.

    A múlt és jelen évben ezek a szabályok még hatványozódnak, a pénzünk értéke megy folyamatosan lefelé, elég durván. Nemcsak notebook területen, hanem pl. autó, ahogy a példádban említed. A használtak is durván drágultak, amelyik modellt én nézegettem, ott 1-1,5M drágulás volt kb. a hahun úgy, hogy azóta 1 évvel öregebbek lettek a kocsik.

    Anno egy jól felszerelt Gericom Overdose II-es 500-600 ezer volt. 20 éve. Most ennyi egy Zbook 15 a renew programban, vagy kicsit drágább. De legyen 800e újonnan. A két márkának és gépnek köze nincs egymáshoz minőségben és garanciában, akárhogy is volt most ez a sztori itt a billentyűzettel. Amit mondani akarok az, hogy nézd meg, mit tudtál venni 20 éve 600 ezerből, és mit tudsz venni most 800-ból. Nagyon sokat esett a fizetőeszközök reálértéke. A mostani 800 ezres Zbook sokkal-sokkal olcsób, mint a 600 ezres gericom volt. Sokkal. A gyártók nyilván olcsóbban adják a modelleket, nem tehetnek mást, konkurencia, stb. miatt. Mit lehet tenni? A minőséget, extrákat, stb. leadják, hogy bent maradjanak az árversenyben.

    Amúgy elég sok Zbook 15 átment a kezeim között, 17-esből is pár darab, én nagyon jó gépeknek tartom őket, ha arról lenne szó, simán vennék használtan is magamnak. A gond - ismétlem - nem a géppel, hanem a garanciával van, illetve a szervizzel, ha nem foglalkozik a garival vagy nem úgy ahogy kellene.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák