Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HUNgaroczel

    tag

    Sziasztok!

    Testvérem nemsokára egyetemista lesz, és kellene neki egy laptop amivel átvészelheti ezt a következő pár évet. Lány, és sok hozzáértése nincs a tech dolgokhoz, ezért engem kért meg hogy nézzek utána a dolgoknak. De inkább én is megkérdezem itt a szakikat, elindulásképp. Tehát a szempontok:
    (1)Nagyjából 2 héten belül szeretnénk kézhez kapni.
    (2) 130k, (de annyira nem ért a dolgokhoz, hogy észre nem venné a különbséget egy 200k-s gép és egy 80k-s gép között ha mindegyik csilivili házban lenne.)
    (3) Egyetemi felhasználásra kellene, szóval office, böngészés, skype kapcsolat tartás, anyagok tárolása. Informatika nem lesz az órarendjébe, maximum alap office kezelés, tehát nagy számítás igényes programok futtatására nem lesz szükség.
    (4) Játékkal nem szeret játszani, filmeket szokott rajta nézni, de abban sincs nagyon kiélezve a fullHD akadásmentes, stb. lejátszásra.
    (5) Minőség sokkal fontosabb lenne, már tett tönkre laptopot hogy rácsukta a kijelzőt egy ceruzára, tehát olyan laptop kéne ami kicsit strapabíróbb és ellenáll a csekélyebb user erroroknak.
    (6) SSD nem kell, a mostani gépe is telis-tele van a háttérben futó felesleges vackokkal és nem nagyon okoz neki különösebb fennakadást, szívesen vár ;] .
    (7) A kijelző úgy 14-15" közé kellene valahova, fullHD nem szükséges, lehetőleg matt legyen és ha belefér IPS panel.
    (8) Minnél kisebb tömeg jobb lenne, sokat kell majd hurcolnia.
    (9) Operációs rendszer nem kell rá, azt itthon is meg tudom oldani neki.
    (10) HDD-ből elég egy 500GB-os, ramból 4GB. Optikai meghajtó nem kell bele, még egy dolog ami elromolhat.
    (11) Egyéb kívánság: Bluetooth megléte jól jönne, emellett egy jobb minőségű kamera, valamint ha van rá lehetőség egy könnyen szerelhető modell legyen (beleönt valamit, telemegy porral, itthon is szét tudjam neki szedni).
    (12) Mint már írtam, nagy számítás igényű program nem fog rajta futni.
    (13) Legutoljára 2 éve néztem szét laptopok között, azóta PC-vel nyomulok. Márkák között az Asus, Dell, Lenovo preferáltabb, de mindenre vevő vagyok.
    (14) Lehetőség szerint új gép kellene, de ha van egy kihagyhatatlan ajánlat használtba, olyan típus ami bizonyítottan megbízható, van lehetőség annak megvételére is.
    Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák