Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frankmiklos

    csendes tag

    válasz kabar #12820 üzenetére

    Kedves Kabar!

    Teljen igazatok van! Természetesen beszélni fogok a műtő orvosommal is erről.
    Most még csak körbejárom a témát. Lehet, hogy egy nagy LCD monitor lesz a megoldás.
    Azért írtam be ide, hogy olyan emberek véleményét kérjem, akiknek már van némi tapasztalatuk ez ügyben. A vételt semmiképpen sem fogom elkapkodni, de az is tisztán látható, hogy valamit lépnem kell, mert a mostani olvasó-szemüveges megoldás sem jó.
    Nagyon régóta küzdök már a különböző szembetegségekkel. Glaukómás, azaz "zöldhályogos" vagyok már több, mint 25 éve. Túl vagyok mind a két szememen a szürkehályog műtéteken is. Ezért van az, hogy a mostani jól látó szememmel nem tudok fókuszálni közelre, mert a műlencsét távolra látáshoz állították be.
    Sajnos, mint írtam, a közellátásra (olvasásara) beállított szememen vesztettem el a látásomat.
    A monitort most egy olvasószemüveggel látom, de sokáig nem akarom terhelni.
    Lehet, hogy egy 24'' - 27" colos monitor is jó megoldás lenne kisebb felbontással. Jómagam azért gondoltam projektorra először, mert már régóta terveztem a megvételét amúgy is. Eredetileg filmeket akartam volna nézni vele, csak úgy kedvtelésből. Aztán elért ez a helyzet.
    Természetesen nem veszem beleugatásnak, amit mondtál, sőt! Nagyon köszönöm neked és AVHelpernek is!
    A munkahelyemen tudnám kipróbálni a dolgot, mert ott évek óta projektorral, digitális táblával dolgozom. Azt igazából már jól ismerem. Ott egy hét éve működő BenQ van, azt hiszem MT-160 vagy MP-160. A távolság kb. 2 - 2,5 m. A kép jó, fényben is egész jól látszik (bár legtöbbször behúzott függöny mellett nézzük), csak a színhűség nem az igazi, de a suliban ez nem nagyon fontos.
    A munkahelyemen tehát amúgy is kénytelen leszek ezzel dolgozni. Ezért gondoltam rá, hogy az otthonomban is ezt alkalmazom!

    Üdvözlettel: Frank Miklós

Új hozzászólás Aktív témák