Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz Neoteric #47282 üzenetére

    > Akkor ami 0.47-es DMD-s az kuka?

    Sajnos igen.

    A jó hír, hogy ezt (ma még?) kevesen tudják (ha meg én leírom, még kevesebben hiszik el, helyette inkább elhiszik, hogy egyes cégekre nem vonatkoznak a fizika/optika törvényei, mint hogy elismerjék, hogy rosszul választotak egy vásárlásnál). A kereskedők pedig még kevésbé fogják ezt mondani bárkinek is ... nyilván. Vagy esetleg a gyártótól várjuk, hogy közhírré tegye, hogy szart gyárt, de jó pénzt keres rajta, mivel a gyártási költségek minimálisak?

    Valószínűleg a legtöbben azt teszik a legjobban, ha inkább nem nekem hisznek (és a tudománynak) hanem a szép színes katalógusoknak (és a bennük leírt számoknak). Vagy hisznek a kereskedőknek. Hát nem jobb így mindenkinek? Fizika? Optika? Minek? Kit érdekel az? :-)

    Szóval mivel a fenti tényt úgysem tudja kb. senki, Te is eladhatsz egy ilyen gépet valakinek (ha már egyszer úgy alakult, hogy esetleg van egy ilyened otthon ... valahogyan). Ha rá van írva, hogy "4K" akkor gyorsan megveszik. Mert az kell. Nagyon kell! Nem baj ha homályos, csak 4K legyen!

    Persze sokan elvetítgetnek egy ilyen géppel éveket. A szélesképernyős tévéket is évekig nézték sokan úgy, hogy valamelyik irányban ki volt nyújtva a kép. Ha az (szinte) senkit nem zavart, akkor a kicsi chip sem sokkal nagyobb probléma...

    Hányan nézik ma is otthon a tévét "bolti demo" üzemmódban és élvezik. A színvonal azért okos találmány, mert abból mindig van "lejjebb" verzió ... :-)

Új hozzászólás Aktív témák