Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    Sziasztok!

    Az internet kapcsolatomat nemrég 100/10mbit-re növelték, de a régi Linksys WRT54GL 1.1 routerem, nem tud csak max. 50mbit-et a lan portokon, míg a modembe direktbe dugva megvan a 100mbit lefele.

    Ezért kellene egy új router amivel nem lesz gondom, főbb szempontok:

    - A net jelenleg 100mbit-es, de fontos a jövőállóság, lehet hogy később több is lesz, ezért gigabites lan portok kellenek gondolom.

    - Ami rá lenne kötve: 2-3 gép lan kapcsolaton, 1-2 laptop wlan, 3 telefon wlan-on. Torrent és játék a két LAN-os gépen lenne csak, a többi csak sima netezés/youtubozás.

    - Vidéki tégla házról van szó, de gondolva a jövőre lehet, hogy érdemes 5Ghz-es wifi-vel rendelkezőt választanom (ez igazából kérdés is egyben :) )

    - Fontos hogy jól kezelje ha az egyik gépen torrent megy (korlátozva a sávszélt) a másikon meg játszanak, akkor a játszó gép se legyen hátrányban (megnövekedett ping mondjuk). Ha esetleg erre van valami egyszerű prioritáskezelő az FW-ben az nem hátrány, de nem is feltétel.

    - Minél olcsóbb legyen persze :)

    Egy TP-Link TL-WDR3600-et néztem ki az összefoglalóból így elsőre. Van esetleg valami gyorsabb procis ennek az árának a környékén?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák