Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz FefeeX #5718 üzenetére

    a wrt320n természetesen már 3 antennával rendelkezik. fogadás és küldés - ezáltal lefedettség/távolság és arányosan a sebesség - szempontjából van jelentősége, hogy 2 vagy 3 antnnával van szerelve egy router. nekem nem kellett gigabit képes router, de kellett egy n router, ami átviszi az n wifi modullal rendelkező notimra wifi útján a 30/3 netet, és a 3x3 mimo miatt esett a választásom a tp-link tl-wr941nd típusra.
    ez a kiterjesztett g elég tág fogalom, mivel több "szabvány" is képviselteti magát, és nagyon változó - bizonyos esetekben kötött -, hogy mi mivel kompatibilis!
    kiterjesztett g szempontjából elég sok n képes router górcső alá került részemről, mivel néha azonos időben megy két noti wifi kapcsolatos nettel, és az egyik noti n wifi modulos, amíg a másik csak g de ez tudja a super-g átvitelt. sokat tesztet olvasgattam, több router típust is kipróbáltam, de nem sikerült összehozni, hogy n és super-g is legyen egy 3 antennával rendelkező router. azt tapasztaltam, hogy ezen router típusok esetében már nem nagyon fektetnek hangsúlyt a kettő párosítására, illetve nehéz összehozni különböző párosítgatással...
    pontosan milyen wifi modul van a notidban?
    volt egy asus wl-520gc típusú routerem, ami g szabványos létére 125m, és bekapcsolt kiterjesztés mellett az atheros ar5007eg wifi modullal 28 mbit/s sebességet is képes volt átvinni, amíg ez a router az intel 4965agn modullal csak 25 mbit/s maximumot vitt át g módban. most a tl-wr941nd router esetében más a helyzet, a 4965agn viszi a maximum netet (30-31 mbit/s), amíg az ar5007eg nem kezeli/ismeri fel az új router kiterjesztését, és csak a g szabvány jellemző sebességén történik a kommunikáció, ami ~ 20 mbit/s :( (még szerencse, hogy a g-s notit többnyire a párom használja, enyém az n-es! ;] )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák