Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Norby-007

    tag

    Sziasztok,

    Tesztelgetem a Tenda AC18 1900M routeremet, egyik nap tökéletesen meg vagyok vele elégedve, másik nap már nem annyira.
    A lan kábellel összekötött pc-vel állandóan hozza a 600-850 Mbit-es netet a sebesség teszt. Viszont a wifi problémás, sajnos két szintes a ház (most ez baj) és a betonfödémen nem igazán szeret átmenni a jel. De azon helyiségben ami alatt van a router ott kiváló de nem mindig.
    Az 5 Ghz-en stabilan állandóan a telefonon lévő wifi analizátorral 300-350 Mbit-et mérek ha nem kerülök túl messze a hatósugarából földszinten is (itt a router) és az emelten is. De a 2.4 Ghz-es wifi már nem ilyen jó. Van, hogy annál is mérek 250-300 Mbitet, de tegnap például még a router antennája mellett sem mértem 90 Mbit-nél többet.
    A szomszédomban van egy wifi ami erős jelű, és még egy másik házban mutat wifi jelet, de az már gyenge.
    Tegnap vettem hozzá egy A9-es jelerősítőt az emeltre, lett is mindenhol a felső szinten 2.4 Ghz-es wifi jel, de ezeknek csak 50-100 Mbit között mozog a letöltési sebessége a speedtestel. Ugyanakkor előző nap még fent is a router felett 200-300 között mozgott ez a jel.
    Nosza kiiktattam az erősítőt, de nem tudtam elérni sehol sem a házban már a 2.4 Ghz-el a megelőző napi 200-300-as sebességet csak a standerd 90 körülit.
    Nem értem mi lehet a gond? Az, hogy Tenda? Pedig külhonban is mindenhol agyba főbe dicsérik és mindenhol megkapja a 4 csillagot is.
    Már kezdek beleőrülni lassan, hozom viszem a házban a routert, kábelezek, de érdekes módon az erősítő megvétele nem hozott pozitív változást.
    Igaz van wifi jel mindenhol a házban 90-100 Mbit-el, de hova lett a 300 Mbitem is, már kezdek gyanakodni, hogy azt csak 5Ghz-en mértem? De nem lehet, mert 2.4-en is tudnia kellene, ráadásul a router antennája mellett??!!
    Mire gondoltok mi lehet itt a gond?
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák