Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evilskati

    aktív tag

    Sziasztok!

    Jól látom, hogy ha jelenleg jövőbiztos TV-t szeretne az ember, akkor az alábbi lehetőségek merülnek fel?

    Bár eddig nem volt konzolom, de ki tudja mit hoz a jövő, ezért a keresésnél figyelembe vettem a HDMI 2.1, eARC, VRR, ALLM supportot.

    LG 65NANO903NA - IPS, Dolby Vision, 10bit HDR, 200 Hz, nincs DTS
    LG 65NANO913NA - IPS, Dolby Vision, 10bit HDR, 200 Hz, nincs DTS
    Samsung QE65Q80TATXXH - VA, nincs Dolby Vision, sem DTS, 8bit + FRC, 120 Hz
    LG OLED65B9PLA - OLED, Dolby Vision, 10bit HDR, 120 Hz, van DTS
    LG OLED65B9SLA - OLED, Dolby Vision, 10bit HDR, 120 Hz, nincs DTS

    LG B9-nél kérdéses a 4K 120 FPS támogatás ráadásul, bár úgy olvastam, hogy egyrészt még ugye a konzolok sem jelentek meg, másrészt a játékfejlesztők sem fogják használni valószínűleg.

    400-500k környékén járunk már sajnos, ami ezek alatt van, az vagy nem FALD, vagy csak Edge LED. Érdekesség, hogy a Sony OLED TV-i is kiesnek HDMI 2.1 Support hiányában, pedig drágábbak, mint a B9.

    Érdemes lehet megvárni a TCL mini LED 6-os szériáját? Bár videók alapján a mini LED-es TCL X10 túl fényesnek tűnt, nem gondolnám, hogy a 6-os szériában jobban odafigyelnének erre.

    Túl gondolom ezt a dolgot és a valóságban nincs jelentősége, hogy FALD vagy nem FALD, 8bit+FRC vagy 10bit-e, HDR10 vagy Dolby Vision? Mondjuk a Netflix a Dolby Vision mellett tette le a voksot.

    Hozzáteszem egy szimpla 43"-os 10 éves Sharpról váltanék, ami köszönő viszonyban sincs a fent felsoroltakkal, szóval kb. bármi előrelépés lehet. Ezen a fekete inkább szürke :) De legalább újabb 10 évvel terveznék.

    Komolyabb hangcuccom sincs, eddig megfeleltek a TV hangszórói is, lehet inkább egy gyengébb TV-t érdemes venni és fejleszteni a hangrendszeren?

    Előre is köszönöm a véleményeket.

Új hozzászólás Aktív témák