Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz Kaba #72010 üzenetére

    Ez összetett válasz lesz.

    Attól függ mit értünk képminőség alatt.
    De általánosságban véve az OLED csak a kontraszt aránya és a fekete megjelenítése miatt tünt ki a mezőnyből. De ez az egyik legfontosabb paraméter.

    Jelenettől függetlenül csak az OLED-nek van végtelen kontraszt aránya és csak ott fekete (0 nit) mindig a fekete.

    Sötét jeleneteknél már nagyon nagyon megközelíti az oledet, képes valóban tökéletes feketék megjelenítésére (0 nit).
    Viszont ennek a TV-nek jóval nagyobb a fényereje ez miatt a HDR és Dolby Vision tartalmak sokkal látványosabbak rajta. Főleg ha olyan jelenet van ahol a képernyő nagy részét világos tartalom fedi le, mert itt simán kapunk 600 nitet míg egy oleddel csak 130-at.

    Most jelenleg ott tartunk, hogy én bátran merem ajánlani oled helyett, annak aki fél a beégéstől vagy nem elég neki az oledek korlátozott fényereje. 1 évvel ezelött (vagy a mini LED megjelenése elött) viszont kapásból mindenkinek oledet ajánlottam volna, mert akkora volt a különbség a kontraszt arány miatt, hogy mellette más nem rúghatott labdába vagy túlon túl nagy lett volna a kompromisszum az oledhez képest, de most már egy jó mini LED-es TV-vel ez a különbség már csekély és közben ott van a mini LED egyéb előnye (sokkal magsabb fényerő és nem csak a fehér esetében hanem a színek féynerejét tekintve is) az OLED-hez képest.

    Szóval még mindig nincs tökéletes megjelenítő, mindegyik technek megvan a hátránya, az már egyéni preferencia, hogy kinek mi a fontosabb, de nagyon nagyon szűkűl az a bizonyos olló.

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák