Hirdetés

Aktív témák

  • MZsoltee

    veterán

    válasz Tökmindegy #16096 üzenetére

    Akkor fogalmazzunk úgy hogy nem érdekli mit kap a pénzéért. A lényeg, hogy sok olyan ember van akinek az a sztereotípiája, hogy az nvidia jobb, mint az ati/amd.
    Egy felhasználó akkor vásárol tudatosan és jól ha adott pénzért a lehető legtöbbet kapja. Itt elsősorban az fps/ft decibell/ft és fogyasztás. Te ebben az esetben nem vagy tudatos hiszen egy olyan terméket hasonlítasz össze egy másikkal, aminek az ára majd 1,5x-es. Ennek nincs túl sok értelme... Lehetne fordítva is. Nézzük meg mit tud egy 550Ti a 6950 ellen! Ez kb annyira elrugaszkodott összehasonlítás mint az 570vs6950.

    Igen azzal egyet kell hogy értsek, hogy vannak olyan alkalmazások, amik inkább kedvelik az Nvidia kártyáit, itt ismételten érdemes nvidia karit venni. Ezt 16086-os hszemben sem tagadtam sőt kiemeltem! Ha erről vagy munkáról van szó akkor Nvidia, de ha nem akkor sajnos most atit kell választani! Olcsóbban tudja ugyan azt ÁTLAGOSAN.

    A vita jót tesz a topicnak, itt a helye és beszélgetni kell róla, a veszekedésnek nincs értelme, annak nincs helye a topicban! :R

    Még egy hozzáfűzni való, ha nem csak egyszerű használati tárgyként kezeled a vga-t akkor érthető lehet, az hogy drágábban veszed meg azt a teljesítményt.
    Tetszik az a kártya jól esik azt mondani hogy Nvidia kártya van a gépedben. Ezt is meg lehet érteni, csak akkor nem mondhatod azt, hogy objektív racionális érvek szerint hoztad meg a döntésedet, miszerint megveszed az GTX 580-at, hanem ebben emocionális érvek is szerepet játszottak. Ez nem jelenti azt, hogy Te ettől butább, vagy gyengébb ember lennél. Sőt emberibb vagy ezáltal, mert nem csak az ár/érték arány az ami érdekel. Neked nem csak az fps számít, hanem az is hogy attól, hogy nvidia kártya van a gépedben jobban érzed mag. De ezt nem kell tagadni (másnak meg nem kell nvidia fanozni), hanem el kell fogadni és nem racionalizálni ( ez az a viselkedés, amikor valami érzelmi alapon meghozott döntést a későbbiekben észérvekkel próbálsz alátámasztani, racionálisnak beállítani).

    [ Szerkesztve ]

    A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Aktív témák