Hirdetés

Aktív témák

  • The.Bali

    aktív tag

    Sziasztok!

    Én is videokártya választásban szeretnék tanácsot kérni!
    Video vágásra venném a gépet, de a videokártyától csak annyit várnék, hogy kiszolgáljon 2 monitort DualView-ban. Fontos lenne továbbá, hogy legyen rajta 3 video kimenet. 1 HDMI, és min. 1 DVI kimenet (a 3. kimenet jobb lenne ha szintén DVI lenne, de nem baj ha D-Sub).

    i5-2500K-s procim lesz, ha minden jól megy, ezért a video kártyának nem kellene túlzottan erős GPU-val rendelkezni. A programok nagyrésze, amiket használni fogok régebbi, ezért a video kártya GPU-ját nem fogja tudni használni, amik viszont mégis, azok csak az nVidia-ás CUDA kártyákat fogják támogatni. FullHD videók hardveres lejátszása fontos lenne.

    Nem szeretnék sokat rászánni a kártyára. Eredetileg ezt a karit néztem ki: ASUS EN210 SILENT/DI/1GD3(LP) PCIE 128bit passzív 10 662 Ft
    Árban megfelelne, és szerintem tudásban is. Viszont CoolerMaster Silencio 550-es házba menne, és ennek nem a legjobb sajnos a hűtése, nincsennek túl jó lég csatornák kialakítva (vannak házak, ahol lentről felfelé tud áramlani a levegő 2-2 venti segítségével, illetve a ház oldalára is szerelhetők ventik). Félek, hogy a passzív videokártya sokkal több hőt fog termelni, mint egy aktív, azért azt hiszem jobb választás lenne aktív hűtésű videokártyát venni, igaz?

    Minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot. Ami fontos, hogy 128bites sávszélességű memória buszos kártya legyen, ha nem muszáj ne foglaljon el 2 slotot, csendes legyen, és adott árkategórián belül minél erősebb. 1GB memóriát mindenképp szeretnék hozzá.
    Ezt a kártyát javasolták nekem korábban: GIGABYTE GV-N440D3-1GI GT440 1GB GDDR3 PCIE - 19k.
    Van ennél olcsóbb, ami megfelelne az elvárásaimnak? :U

    Köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák