Hirdetés

Aktív témák

  • Furkó_úr

    tag

    Na srácok... Nem ajánlom a Vertex3D-s kártyát. Megvettem a 4850-t és szomorúan tapasztaltam hogy a gyári órajelei igencsak a béka feneke alatt vannak, szerencsére kicserélik egy sapphire-ra nekem.

    Gpu órajel: 625MHZ
    Memória órajel: 700 (!) MHZ .... Ami igencsak lentebb van mint pl egy gigabyte vagy sapphire gyári órajele...

    Nos evvel nincs is gond, viszont a bios-t nem lehet frissíteni, mivel unknown vendor-t ír ki atiflash. oké nincs gond, gondoltam RBE-vel a gyári bios-t lementem, kicsit átszerkesztem, majd visszatöltöm. A gyári Bios-t sem lehet visszatölteni (pedig elvileg a vendor ugyanaz...)

    Órajel emelés:

    Ati Tray Tools-al működik (DE HOGY?!!!):

    beállítom az órajelet oké, meg is marad a beállítás. Tegyük fel bench közben elkezd "szemetelni", gyorsan megszakítom, visszaveszem az órajelet, és hoppá... Ahogy rányomok az alkalmaz gombocskára, már újra is indul a PC. Ezt 4 különböző alaplapban játszottam el. Szóval ha változtatni akarom az órajelet, előbb újra kell indítani a Pc-t mindig.

    Rivatuner pedig csak a csúszkát állítja, órajelet sajnos nem.

    Nos ez az én gyors kalandom evvel a kártyával. Végeredményképp a GPU-t 625-ről 705-ig, RAM-ot pedig 700-ról 785-ig tudtam feltornászni, hogy stabil legyen, így kapott 3DMARK Vantage-tól Performance módban 7400 pontot.

    Olcsó húsnak híg a leve ez igaz. Viszont nem gondoltam hogy ennyire.igaz 2000ft-al több, de jobban megéri egy Gigabyte vagy Sapphire vagy bármi más.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák