Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Saccco #11690 üzenetére

    övé volt az első, ő tervezte és tette közzé nyilt licensszel :D

    más:
    húh ezt a nyomtatást tényleg ki kell tapasztani. Most, hogy elkeztem trükkösebb dolgokat nyomtatni, meg próbálgatni beállításokat, amelyekt szebbé tehetik az eredményt, hát kapásból pont ellentétes hatást ért el némelyik :D

    Például,
    - bekapcsoltam alapbeállításokkal, hogy dinamikus rétegvastagságot használjon a cura... nos, alapból olyan vékony rétegeket is akar, amit nem tud nyomtatni a gép, mert gyakorlatilag nem tol anyagot.
    - a rétegváltás randomizáció... gondoltam, hogy akkor majd nem lesz egy helyen függőleges bumszli íveknél. Naja, most pöttyös. A a kis dropletek jelzik, hogy hol váltott. És az alapbeállítás: sharpest corner ezt szögletes dolgoknál szépen elfedte korábban. Szóval ez így nem jó, retractionnal is varázsolni kell, hogy ne legyen droplet olyankor.
    - sebesség, most már láttom, hogy különböző részeket különböző sebességel optimalizál a cura. És értem, hogy a bowdenhez túl sok a 80as tempó, a support és infill azért lyukacsos. Bár ez nem látható, szóval amíg nem kell masszív dolgot nyomtatni, addig nem gáz.
    - pla hőmérséklet... a kapszulatartó nyomtatása után kiderült, hogy túl vastag szálat húz a gép (100-ról 95-re kalibrálás után most már), ezért nem illettek össze az alkatrészek. De Erős informatikusként becsavartam. A csavarás elég volt, hogy attól annyira felmelegedjen és megolvadjon a pla, hogy össze lehessen rakni.
    - kábelrendezés is vicces. A magas tesztnél a gép letépte endstopját és le akarta darálni magát. Ideiglenes kikötések, míg jobb kábelrendezés nincs. Az lcd tartó meg tök szupi, csak beleakad a filamentes cső és a kábelek :D
    - múltkor megvol a nyomtatás hőmérséklet varázslás is, anyagcserekor

    Szóval, tényleg minnél többet nyomtatok, annál inkább megértem, mi mire hat és milyen mellékhatásokat okoz :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák