Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Kis update!

    Mivel nem kelt el a nyomtatóm még nagyon nevetséges áron sem (30k volt a vége filamentekkel együtt, röhej... most már szerintem leírhatom, hiszen már nem árulom sehol sem), ezért elkezdtem átalakítani egy kicsit a gépet. Az asztal rögzítésének átalakításával kezdtem, az "egykezes" szintezés kialakítása érdekében. Ez már készen van.

    E módosítás szerelése közben azonban észrevettem, hogy feszül az asztalom (annyira meg kell húzni a csavarokat, hogy jó legyen a gyári Z-endstop-hoz az asztal magassága) és emiatt hasasodik egy picit. Épp ezért ebben a percben is nyomtatom ezt a kis "Z-endstop állítgatókát", hogy megoldja ezt a problémát. Egyrészt a mostani módosítás miatt is változik az asztalmagasság egy picit, másrészt a közeljövőben beszerzendő tükör még rátesz egy lapáttal, tehát a jövőben egy nagyon kellő dolog lesz amúgy is ez a módosítás. A következő dolog az Y-tengely új szíjtartó blokkja és szíjfeszítője lesz, mert most feszül az Y-szíj a végeken, emellett nem lehet egyenletes szíjfeszességet sem elérni a teljes mozgástartományban.

    Ha mindezekkel elkészülök, akkor pedig jön egy teljes "X-tengely újjászületés" a mostani plexi elemek nyomtatottra cserélésével. De ezeket az elemeket csak akkor tudom kinyomtatni, ha a fenti módosítások (és a tükör beszerzése) megtörténnek, mert addig lehetetlenség elég precíz nyomatot alkotni.

    Ha pedig mindezekkel készen vagyok, akkor lehet belefogok a már emlegetett Evolution cube átalakításba, mert ahhoz fel tudom használni ezeket a nyomatokat (nagy részét legalábbis), nem mennek kárba. Ha jól számoltam (a tartalék CNC-s alkatrészeimet is figyelembe véve) talán 6 darab kisebb alkatrészt kell majd kinyomtatnom... :B

Új hozzászólás Aktív témák