Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csadi0011

    őstag

    Sziasztok!

    A héten megjött az első nyomtatóm. (Tevo Tornado)
    Még ismerkedünk. Jelenleg Gembird PLA van benne. A gyártó által ajánlott Slic3rt használom. Elég sokszor jön fel az üveglapról az anyag. Az xyz tesztkocka elsőre sikerült, viszont egy saját modell (70x60x5 mm téglatest. benne szöveggel, kis alakelemekkel) feljött, majd a 3dbenchy hajóka is elvált, amikor kb. 30 mm magasságban járt.
    Tisztítottam, ajánlott technológiához képest túlfűtöttem, alulfűtöttem,de nem javult. Most a Slic3rrel szórakozok, de azon kívül, hogy próbálom átgondolni, és megfigyelni a nyomtatást, kicsit elesettnek érzem magam, mert nem tudom, hogy mit csinálok, csak figyelem a változtatások eredményeit, aztán következtetek.
    Összefoglalót elolvastam. Van ajánlott irodalom ? (Magyar vagy angol) A nyomtató működéséről valami bővebb leírás? Pl. nem igazán értem, hogy az első layer és a tárgy magassága hogy függ össze. A xyz kocka 19,8 mm magas lett. Hogy lesz Z-ben pontos egy darab?
    Azt is szeretném megérteni, hogy az extruder sebessége, meg a nozli magassága a darabtól az előretolási sebességgel együtt milyen anyagalakot eredményez.
    Sok iromány van az Interneten, nézegetem is őket, de az ajánlásotokra is kíváncsi vagyok, azért írtam.
    Eddig is olvasgattalak titeket. Hasznosak vagytok. :R

Új hozzászólás Aktív témák