Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz cross56 #26826 üzenetére

    Hobbi célra és tanulni tökéletes egy olcsóbb és elterjedt, népszerű típus, mivel ahhoz rengeteg segítség van a neten. Ilyen az Ender 3 V2 is, ez is ajánlott ilyen célra.
    Olyan, hogy egy helyen megtalálsz mindent a 3D nyomtatásról meg az adott nyomtatóról, tudomásom szerint nincs - majd mások megcáfolnak, ha tévedek -, keress rá a típusra a youtubon, keress facebook csoportot hozzá.
    A 3D nyomtatás alapja egyszerű, kell egy nyomtató, kezdésnek PLA filamnet, szintezed az asztalt és kalibrálod az extrudert (lásd youtube), letöltesz a Thingiverse-ről valami kész 3D tervet, betöltöd a Cura vagy PursaSlicer vagy SuperSlicer ingyenes szeletelő programba az adott nyomtatóhoz tartozó gyári profillal (ha nincs benne, akkor letöltöd), kimented a generált G-code-ot a nyomtató SD kártyájára (a gyárit inkább cseréld le azonnal valami minőségi Class10-es típusra, amit FAT32-re formázol), a kártyát berakod a nyomtatóba, előmelegíted a nyomtatót a saját menüjéből PLA-hoz, közben Isopropil alkohollal alaposan letörlöd a nyomtató asztalát, majd ha felfűtött a fej és az asztal, akkor a nyomtató a menüjéből kiválasztod a nyomtatandó tárgyat és nyomtatsz.
    Ha sikerül egyből, akkor örülsz, ha nem, akkor elkezded keresni a hibát, ami általában először az asztalszintezés lesz, vagy valami beállítást kell módosítani a szeletelőben, esteleg csavarokat meghúzni a nyomtatón, mechanikát hangolni.
    Ezek után tudsz majd célirányosan egy-egy témára rákeresni a neten, kérdezni a fórumokon, facebook csoportokban.
    Hidd el, én is előre sok mindent elolvastam, de minden csak akkor nyert értelmet az alapokon túl - amit fentebb leírtam - amikor elkezdtem használni az első Anet A8 nyomtatómat. Azóta azt már eladtam és van 3 másik különféle nyomtatóm, ezeken tanulok még most is mindig, mert sok apróság van, amin lehet javítani, tuningolni, alkatrészeket jobbra cserélni, stb. Na meg sokféle anyag is van és akár két PLA, de azonos gyártmányban két szín sem pont ugyan olyan szeletelő beállításokkal nyomtat szépen.
    Készülj fel rá, hogy ha elkap a gépszíj, akkor ez nem lesz egy olcsó hobbi :) .
    Na meg vegyél egy nagy vödröt a nyomtató mellé, amibe a félresikerül és próba nyomatokat dobálod majd bele :D . Nekem már legalább kettő megtelt :DD .

Új hozzászólás Aktív témák