Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Norbi46 #36990 üzenetére

    Nem az extruderből kimenő PTFE csőbe, hanem mellé ment a filament és ezért gyűrte fel az extruderben.
    A PTFE "tartó csavar" egy pneumatikus fitting. Vedd le a kék "műanyag zégergyűrűt (eredeti nevén seeger gyűrű)" a nyomtató felőli oldalán a fehér műanyag gyűrű pereme alól, majd a fehér gyűrűt lenyomva tartva kihúzható a "tartó csavarból" a PTFE cső, ezért felesleges is volt kicsavarni. Miután kihúztad a PTFE csövet a "tartó csavarból", vágd le egyenesre a végét egy sniccerrel (90 fokban vagy a csőre merőlegesen :) , ahogy tetszik).
    Amikor ezekkel megvagy, akkor először is csavard be az extruderbe a helyére PTFE "tartó csavart" majd utána told bele ütközésig a PTFE csövet (ekkor már nem kell sőt nem szabad lenyomni a fehér gyűrűt), majd miután biztosan megakadt, tehát a helyén van "tövig", pattintsd vissza a kék "műanyag zégergyűrűt" a fehér műanyag gyűrű pereme alá. Ez rögzíti a PTFE csövet, hogy visszahúzáskor ne mozogjon a fittingben.
    Remélem elég érthető voltam :D . Ja és nem kell cserélni azért hogy 2-3 mm-t levágsz a végéből, attól még elég hoszzú marad, persze csak ha korábban még nem vágtál le belőle valahol többet is :DDD .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák