Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz katyilkadr #45159 üzenetére

    Pedig firmware mókoláshoz pont a VSC a legjobb és leg átláthatóbb. Nincs abban semmi hiba, hisz a konfig fájlt te szerkeszted, mint egy szövegszerkesztőben. Amiért hibákat dob az pont a te célodat szolgálja, ugyanis összeveti az egyes fájlokban található beállításokat és leellenőrzi a a hivatkozásokat és kapcsolatokat. Ami viszont jó, mert így nem tudsz olyan firmware-t összeállítani, ahol egyes beállítások ütik a másikat, esetleg olyan hardverre, vagy memóriacímre, vagy akármire hivatkozik, ami nem létezik.

    Például ugyanilyen védelem volt az is, hogy 310 fokra nem engedte felvenni a maximum hőmérsékletet, mivel a maximum hőmérséklet fölé van beállítva egy 15 fokos "overshot", ami normál fűtés közben is előfordul, hogy felfűtéskor néhány fokkal a beállított hőfok fölé megy, míg be nem áll. De az adott termisztor a konfig fájljában csak 315 fokot tud. Vagyis 310 fokra beállítva a konfigot + a 15 fokos túlfűtés már túl van azon az értéken (315 fok), amit a termisztor tud. És ezt a VSC ellenőrizte is és nem engedte létrehozni a firmware-t, hanem hibával leállt.

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák