Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz Tav-Csoves #33455 üzenetére

    Én ezeket az opciókat látom:
    -Ahogy Mikulásbá is írta, célszerű lenne egy külső antenna, ez kb 6 ropi, de rizikós vagy működik vagy kidobott pénz
    -Igazából kültéri mimo antenna lenne neked a legmegfelelőbb(írtad, hogy problémás a kábelezés, pedig célravezető megoldás lenne), ez 15-20 ropi,de kiesik a fúrás miatt. Beltéren meg hülyén néz ki :DD
    -Szerintem opció lehet a powerline adapter -ezt tapasztalatból mondom- én is ilyet használok 3 fázisnál, igaz 2 szinten(földszint+ első emelet) keresztül menve tud ~30-50 Mbps-t. Ez kb 10 ropi kitben. Érdemes előtte kipróbálni, ha tudsz valahonnan kölcsönkérni.
    -Egy ablakba tett mifi, a netet valamilyen módon vezetékessé alakítod(itt kell wds) Ez kb. 18 ropi
    -A legtutibb az lenne, ha lenne céleszközöd pl. Beszerzel valahonnan egy huawei b525 routert(vagy elődmodellek közül valamelyiket) + kültéri mimo antenna. Ez 30-60 ropi között változik. A b525 nek jó a belső antennája is, legalábbis nállam egy stick tudott 60 megat max, a router rel pedig 120 körüli értékeket hoz.
    -esetleg a házon kívül falon lehetne kábelt ki majd vissza vezetni és AccessPointtal megoldani(megint fúrás, kábelezés és plussz költség)

    Amit viszont biztosan tudok:
    -A stick hiába usb-s 5 méteres kábel toldással, működni fog, de nagyon nem ajánlom, mert túl sok áramot vesz fel és a hosszú kábel ellenállása miatt nem fog elég áramot kapni és hamar be fog dögleni/lehetnek problémák( 4 amperes töltőfej hálózatról talán elég neki)
    -A stick nagyon tud melegedni, nem 24/7-re van tervezve, nem céleszköz, így akár pár hónap alatt is tönkre mehet, ahogy a mifi is folyamatos használat esetén.

    Így már akkor van viszonyítási alapod mi mennyibe kerül és mennyire éri meg neked.

    Sajnos a mobilinternet nagyon költséges dolog, főleg ha otthoni elsődleges netként kell.(Max úgy éri meg, ha kapsz a hűséged mellé eszközt is 0 ft-ért)

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák