Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    Egy érdekes módja a voip telefonálásnak, amihez elég a legbutább telefon is...
    Flottásoknak kimondottan előny!

    Kb 2 éve találkoztam ezzel a dologgal először, de akkor ezek a cuccok túl drágák voltak. A Nokia gyártott egyfajta cuccot, hogy az idősek a megszokott vezetékes telefont használva tudjanak a GSM rendszeren telefonálni. Ez az a cucc.
    Ez RJ11-el csatlakozik a vezetékes telefonokhoz. Ez a megoldás egyik fele, kell még egy VoIP gateway, amin keresztül csatlakozik a világhálóra. Ez tehát 2 eszköz és voltak vele konfigolási problémák. Amit én keresek az valami ilyesmi az a 2 in 1 megoldás, amit GSM - VoIP gateway-ként emlegetnek. Az alap felállás a következő: van egy GSM modul, ami 1-től, akár 10-12 SIM kártyát fogad. Láttam már 16 csatornás modult is. Szóval, mobilról fel tudod hívni ezt a GSM kártyát. Hogy hogyan lesz ebből VoIP hívás? Sajnos eddig csak elméletben találkoztam ilyennel, de azt gondolom, hogy ebben az esetben a GSM szám mögé egy PAUSE jel kell, majd folytatólagosan a hívandó szám. Ez macerásnak tűnhet, de nem az, mert a sűrűn hívott számokat 1x kell begépelni és utána le lehet ebben a formában menteni. Így, ha flottán belül ingyenes a beszélgetés, akkor a a GSM - VoIP gateway-ben lévő SIM-et ingyen lehet hívni bármikor és bárhonnan. Vagyis nem merül fel plusz költség. A PAUSE karakter utáni számot pedig a beprogramozott VoIP szolgáltatón keresztül lehet hívni, vagyis ugyanazok a tarifák. Nagy előnye, hogy nem internetfüggő. A mobilinternethez képest a hangminősége jobb, stabilabb. Nem vagy kitéve a változó mobilinternet lefedettségnek. Ami még nagy előnye, hogy az egész család használhatja. Nyilván nem azonos időben, mert ugye 1 csatornás. Több csatornás eszközzel ez is kiküszöbölhető.

    Ezt találtam, ami árban eddig űberel mindent. Szerintem további keresgéléssel még lehet faragni az árból.
    Ez, vagy esetleg Ez

    Ez valóban egy nagyon jó dolog!
    Hiszen lehet a legkisebb havidíjas flottát választani, mindegy mennyi a percdíja, a lényeg, hogy azok egymást ingyen hívják. Akkor az egyik sim megy a cuccba, és azt hivja mindenki, a cuccal hívandó számot meg mondjuk *-al választja el.
    Egy hátrányát látom csak, ha olyan számot kell hívnia a családban valakinek, ami nincs beprogramozva így a telefonjába. Akkor fejből tudnia kell gsm/voip cucc számát, és ehhez még hozzápötyögnie a hívandót

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák