Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Wolfskin #6177 üzenetére

    Engem (a nyelét leszámítva) leginkább a Fieldcraft késekre emlékeztet, főleg a kétszínű penge miatt (az élszalagról le van csiszolva a bevonat)

    Nekem ez a pengeforma jön be leginkább, a kedvenc késem is ilyen, a Black Fox Companion 742

    közel egyenes pengehát, széles (3,4 mm) penge, nem túl vastag, hogy konyhai munkára is alkalmas legyen (4mm), nem túl hosszú (11,5 mm, kb F1 méret), viszonylag széles élszalag, és holkeres, európai élezés (hogy vágjon, ne repesszen). Ez a kedven, mindennapi késem, ott van a konyhában, szinte mindent ezzel csinálunk, félévente megélezem (440c).

    És mivel a CPM-3V a kedvenc acélom, és van is egy ilyen folderem (Böker Solo), szeretnék mellé egy kést. Ami elérhető belőle, a Benchmade 200 Puukko, de elég kicsi, az SRK, (de olyanom már van, igaz SK-5), az Ultimate Hunter (de a nyele miatt nem annyira vonz). A többi (Bark River, DBK, Benchmade Saddle-Mountain-Skinner stb.) elég húzósak árban.
    És akkor itt van ez a Warcraft Medium Tanto, amiből megcsináltathatnám a kést amire mindig is vágytam (és amire igazán semmi szükségem nincs... ;] ), és 40 + a plusz munkadíjból kijönne.

    Hm... :F

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák