Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bociusz

    aktív tag

    válasz TeeJay #97014 üzenetére

    Nem csak a többi felhasználó korlátozza az elérhető max sávszélességet, hanem a környező tornyok interferenciája, a tereptárgyakon szóródó és torzuló jel, a légköri páratartalom, stb. Ez nem egy kábeles net, amit a névleges teljesítmény 95%-ára gond nélkül ki lehet hajtani.

    Nagy átlagban a 4x4 MIMO-ból nálam 2x2, esetenként 3x3 szokott menni a Network Signal Guru szerint. Ha rootolt a telefonod, meg tudod nézni vele a pillanatnyi és az maximálisan elérhető MIMO értéket is (a toronytól távolodva ez csökken). Az imént lőttem ezt a screenshotot, ezen látszik, hogy 4 antennán ad a torony (eNB Tx) de abból pillanatnyilag csak 2-t tud használni az eszköz (Dev Rx), illetve a Rank Indicator is 2, azaz a 4 antennából jelenleg csak 2 tud egymással nem interferálva, párhuzamosan működni. Ebben a helyzetben az elérhető sávszélesség nem fog 150 Mbit/s fölé menni.
    (Mivel a screenshot idején nem volt aktív adatforgalom, ezért QPSK-ra is levált ilyenkor kommunikáció, de ez ne zavarjon meg, aktív adatforgalom mellett jellemzően 16 és 64QAM-re vált fel.)

Új hozzászólás Aktív témák