Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balkó33

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hátha tudtok segíteni.

    Lenne egy érdekes történetem egy geil 1066 memóriáról, Gigabyte ep45-ud3 alaplapról, amiben egy q9550 proci van.

    4 gb RAM volt a gépben, ami egyszerűen az SPD 3,2-re emelésével 1066-on futott ( a voltot automatikusan állítja). Gondoltam bővítem 8 gb-re (virtual box stb.). Meg is tettem, sikerült szereznem még ilyen memóriát. Hazahoztam betettem a gépbe, szépen indult is, de már csak 800-on. Az SPD 3,2-n már nem tudja elindítani a win7-et (hiába állítom be manuálisan a voltot). Akkor tesztek. Kiveszem az újakat, kipróbálom stb, már semmit sem tud 3,2 SPD-vel elindítani, se az újat se a régit, se együtt, se magukban.

    Gondoltam win mehet fel újra, kipróbáltam egy másik vinyón, fel sem tudja rakni 3,2 SPD-n, mert lefagy. Ahogy javítani sem tudom, a régit. Ez a lehetőség tehát kizárva. Nem a win a gond.

    Nézegettem a neten, hátha van hasonló probléma (http://forums.tweaktown.com/gigabyte/41152-ep45-ud3r-overclocking-8gb-ram-nightmare.html), ez sem jött be.

    Végül az proci FSB-t kezdtem el feltolni, amit 400-ig próbáltam, ment is vele a ram arányosan. Ehhez állítottam az SPD-t, no azt megint nem szerette. Nem akarom nagyon húzni a procit, csak annyit akarnék, mint eddig, menjen 1066-on a ram.

    Esetleg tudna valaki segíteni?

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák