Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz st3v3np3t3r #128021 üzenetére

    Ennyire nem nyilvánvaló, a PTK szerint szóban is lehet szerződni (jognyilatkozat szóban, írásban vagy ráutaló magatartással tehető), csak a bizonyítás nehéz. Az írásbeli szerződésnek sincsenek alapesetben formai követelményei (Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a jognyilatkozat akkor minősül írásba foglaltnak, ha jognyilatkozatát a nyilatkozó fél aláírta.). Aláírás van, a szerződő felek nem tagadják a szerződés létrejöttét. Ráutaló magatartás is van (kp és telefon gazdát cserélt).

    Innentől nem az a kérdés, hogy magánszemélyként valaki milyen garanciavállalásra köteles, mert az előírtakon felül önként vállalt kötelezettséget a két fél megállapodása tartalmazhat.

    Nagyon szomorú vagyok, mert itt az eredeti eladón kívül mindenki jóhiszeműen átvert fél, és a köztes eladó az üzlet létrejötte érdekében plusz kockázatot vállalt más tevékenységéért. Ha ő nem áll helyt, akkor a végső vevő lesz az átvert fél, ha helyt áll, akkor a köztes vevő. Nem tudom, hogy egy veszteségmegosztáson utólag meg tud-e a két fél állapodni, ill. van-e valamilyen írásbeli nyoma (emailes levelezés), ahol az eredeti tulajdonos elismerte az eladást (pl. ahol magyarázkodik), így a ráutaló magatartás ott is igazolható lenne.

Új hozzászólás Aktív témák