Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nietzsche_

    tag

    válasz polonic #16337 üzenetére

    Ha jól tudom interneten csak egykapus számhordozás indítható, az meg rengeteg problémába, hibába ütközhet.

    Ha nem akarsz ezen stresszelni, hibába futni, akkor sokkal jobban jársz, ha kétkapus számhordozást indítasz, s üzletben intézed. Lényegében azzal, hogy kikérsz a másik szolgáltatótól egy ún. számhordozást jóváhagyó nyilatkozatot, gyak. szinte nullára redukálod a hibalehetőséget. A telenor neked ezt a papírt csak úgy tudja kiadni, ha minden feltételnek megfelel a részükről a szerződésed, ha vállalják, hogy buktatót elhárítottak.

    A kérdésedre válaszolva, igen, rengeteg a buktató, ezzel a megoldással viszont lényegesen kevesebb (és az ügyintézés folyamata is leegyszerűsítődik).

    Onnan, hogy a T-mobile-nál rögzítik a szerződésedet, 3 nap múlva lesz egy időablak (esti órákban) amikor az egyik kártyáról átáll az új kártyára az előfizetésed. Időarányosan számlázódik ilyenkor mindkét szolgáltatónál, s az átállás pillanatáig a régi kártyát használhatod. A számhordozási időablakban csak annyit veszel észre, hogy egy kis ideig max. nem leszel elérhető.

    A T-home kapcsolat pontjaidat tudod használni, ehhez viszont annyi kell, hogy magyar telekom szinten regisztrált ügyfél legyél (ergó, hogy a T-home-ot és a T-mobile-os 'profilodat' összeregisztrálják az üzletben).

    Alapesetben, ha t-mobileos szerződéssel nem rendelkezel és médiamánia/mozaik díjcsomagra tarifahűséget akarsz vállalni, akkor a hitelképességi vizsgálattól függetlenül mobil előleg kerülhet előtérbe. A T-homeos és a T-mobilos összeregisztrálás után viszont ennek a megitélése lényegében kedvezőbb. Tehát az összeregisztrálást emiatt is érdemes elvégezni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák