Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Daffni2 #18076 üzenetére

    Örülök, hogy nem ellenünk drukkolsz. :K
    Ami Vodafonne előfizetőként rögtön a harmadára csökkenne.
    Hidd el, nem az adók miatt fizetsz ilyen sokat. Emlékezzd meg mindhárom szolgáltató tarifaváltozásaira 2010-tól, az első teleadótól. Dupla adóztatás pedig csak fél évig van, dec végéig.

    Óriási pénzről van szó,és a T igen nehéz helyzete, nevezetesen a beígért és égetően fontos hálózatfejlesztések elmaradása óriási presztizs és előfizetői létszám csökkenéshet vezetnének.
    Ne haragudj, de tévedsz. A hálózatfejlesztés (mobilinternetet érinti igazából) közel se érdekli annyira az embereket. Bőven kibírnak akár 1 éven túli csúszást is. Az áremelés ebben a válságos időkben jobban izgatja, bőszíti őket. Tehát presztízs-veszteséget inkább az áremelés okoz.

    A Vodafone bontott, néhány ezerre tehető ügyfele nem a jól fizetők közül került ki.
    Ez így van. Én se hiszem, hogy most több tízezren bontottak. Viszont az augusztusi számla nagyságrenddel több előfizetőt fog bőszíteni. Akik akkor szembesülnek az áremeléssel. Bontási lehetőség nélkül. Az lesz egy tartós presztízs vesztés. Ők akkor fognak érdeklődni, hogy mit emelt a másik kettő. S ha azok közül bármelyik nem, nehezen fogják lenyelni ezt a vodának.

    Majd meglátjuk mi lesz a vége, de a hallgatás nagyon nagyon ellenszenves mind a két T részéről.
    Nem értem, miért ellenszenves. Szolgáltatói oldalról az emelés nem érzelmi kérdés. Üzletpolitika. Akkor emel vagy nem emel, amikor üzletpolitikailag indokoltnak látja. És akkor jelenti be, amikor marketing szempontból ideálisnak véli. És ebben a folyamatban a másik kettő nem barát, hanem konkurens.
    Te ebből miért csinálsz érzelmi kérdést? Ügyfélként te is eldöntheted, miként válaszolsz a szolgáltatód lépésére. Bontasz vagy maradsz, tarifát váltasz, vagy kidobod a telefont érdekeidnek megfelelően.

    A Telenorról nem is beszélek,mert szerintem a helyzetük éppen hogy ..................
    Ebben is igazad van. Az elmúlt években a legtöbbet veszítette. A hálózatfejlesztésük sem volt hú de sikeres. Még finomításra szorul. Bár átlagfelhasználónak azért így is bőven elmegy.
    De épp ezért ő hibázhat legkevésbé az áremelés területén!
    Máshol írtam, hogyha a telenor tényleg nem emelne, akkor az, hogy először jelentette be az áremelést, valójában egy nem semmi átejtésnek tekinthető. :K
    Ő először bejelenti, a másik kettő emel, ő meg learatja a "mi nem emeltünk" szlogen ügyfélszerző hatását.
    A voda lépett a korábbi "kartell" alapján. A Tmob viszont nem. Most a két T figyeli egymást árgus szemekkel. Felkavarodni látszik a korábbi állóvíz. :)
    Te azt is elfelejted, hogy decemberben jön a 4.
    2013 végéig az minimum 500 ezer előfizetőt elvisz a mostani háromtól.
    A három gráciának most nem a kérdése, hogy mennyivel növelje az előfizetői számot, hanem az, hogy a következő 2-3 évben a legkevesebbet veszítse.
    Illetve, hogy a publikus előfizetői táborban minél többet visszapótoljon az elmenő flottások helyére. Ezt viszont csak a másik kettő rovására teheti meg.
    Most a publikus előfizetők fognak felértékelődni. És nem mindegy, hogy félévnyi áremeléssel okozunk-e rossz szájízt a hűséges előfizetőknek. Mert az lassan múlik el. :K
    Szóval többkomponensű most az áthárítás kérdése.
    Ettől még persze emelhet a 2 T. Ennek viszont a négyeske örülne a legjobban. :K

Új hozzászólás Aktív témák