Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Borisz76

    veterán

    válasz asdf_ #1174 üzenetére

    Történetesen műanyag fröccsöntő gépeket kezelek és igaz....
    Ha autómatán megy a gép , akkor egy nagyobb doboz elkészítésének ideje is max 3 perc. Aztán sorjázni kell ....ha kell ( ez a szerszám minőségétől függ ) 1-2 perc egy nagyobb doboz de mire vége a sorjázásjak ( kézzel ) , akkora már jön is a következő doboz ki a gépből.
    Ezután lehet pakolni zsákba, raklapra....hol mi a szokás.

    ( 24 óra alatt kb 480 doboz készülhet el....ha minden ok és maradunk a 3 perces időintervallumnál. Minél nagyobb , vastagabb egy műanyag termék annál több a hűlési / dermedési ideje. Nem lehet idő előtt kinyitni a szerszámot mert akkor beleragadhat a szerszámba. Ez természetesen terméke és alapanyaga válogatja.)

    Az alapanyag ára mostanában kb a duplájára nőtt ami drágítja a gyártást. Az áram sem olcsó a vállakozásoknak + a munkeerőt is fizetni kell.
    Egy fontos dolog jött be az utóbbi 2-3 évben :
    Előre kell gondolkodnia a vállalkozónak / vállalatnak mert ha kitalálja, hogy alapanyagot akar venni akkor - eleinte csak 3-4 hónap - az utóbbi időben már 6 hónapra kap csak anyagot....tehát fél évre előre kell berendelni az anyagot. ( Ezt a főnököm említette és csak pislogtam...)

    De mindezeket figyelembe véve sem kellene 40-60-80 EFt-nak lennie egy doboznak.

    https://www.tomitesgyar.hu/

    Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák